Головна » 2017 » February » 22 » До вшанування Лесі Українки
19:41
До вшанування Лесі Українки
До вшанування Лесі Українки

25 лютого 2017 року виповнюється 146 років від дня народження геніальної поетеси-драматурга, нашої землячки Лесі Українки. Ім’я цієї всесвітньо відомої поетеси, мужньої жінки пов’язане з нашим краєм, адже Волинь займала особливе місце в її житті і творчості.

Багатогранна народна спадщина Волині, її чарівна природа формували поетичну творчу індивідуальність поетеси. Так, тільки за період життя у Колодяжному Леся Українка написала близько 80 творів, серед яких знаменита драма-феєрія «Лісова пісня». На Волині, крім Луцька і Колодяжного, Леся побувала в Ковелі, Любитові, Волошках, Білині, Скулині, урочищі Нечимне, Піддубцях, Любомлі, Запрудді та інших населених пунктах, де знайомилась з народним побутом, записувала обрядові пісні, збагачувала свої творчі задуми.

Напередодні відзначення чергової річниці від дня народження Лесі Українки, у КЗ «Іваничівський історичний музей» відкрито тематичну фотодокументальну виставку «Леся Українка і Волинь», яка експонуватиметься до кінця місяця.

У музей завітали представники влади району: голова райдержадміністрації – Лілія Кревська, її заступник – Людмила Войтович, начальник відділу культури – Олена Шумик, в. о. завідувача сектору з питань інформаційної політики – Оксана Ярчук.

Директор закладу, Лариса Куль, провела для гостей оглядову екскурсію, познайомила з музейними експозиціями, виставкою, презентувала музейні видання.

Лілія Кревська цікавилася проблемами і перспективами розвитку музею і висловила щодо цього свої бачення.

Джерело: Іваничівський історичний музей

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 696 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]