Головна » 2017 » February » 26 » День народження Лесі Українки у Колодяжному
21:16
День народження Лесі Українки у Колодяжному
День народження Лесі Українки у Колодяжному

25 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відзначення 146-ої річниці від дня народження Лесі Українки. У цей день були покладені квіти до підніжжя пам’ятника письменниці.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк та професор Східноєвропейського національного університету Геннадій Бондаренко говорили про значимість творчості Лесі Українки в контексті української культури, у формуванні самоідентичності української нації.

Цьогоріч минає 120 років від часу першої зустрічі Лесі Українки у Криму з людиною, яка відіграла значну роль у її житті і творчості − Сергієм Мержинським. Під час літературно-мистецького вечора «Якби ти знав, що є в душі моїй…» устами ведучих і за допомогою медіа-центру були створені «портрети» цих осіб. Читцями виконувалися вірші Лесі Українки і уривки з творів, зокрема, з драматичної поеми «Блакитна троянда», яка так сподобалася Сергію Мержинському, і яку він узяв до Мінська з надією поставити на сцені.

Дуетом співочого гурту з села Білин виконувалися пісні про кохання та розлуку. На жаль, розлукою − смертю коханого, закінчилися відносини Лесі Українки з Сергієм Костянтиновичем. Кохання і розлука − ця тема стала домінуючою у танцювальній композиції під звуки романсу «Коли розлучаються двоє» з видання «Книга пісень» Генріха Гейне. Переклад Лесі Українки і Максима Стависького».

  

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 648 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]