Головна » 2017 » February » 20 » 20 лютого Україна вшановує Небесну Сотню
16:27
20 лютого Україна вшановує Небесну Сотню
20 лютого Україна вшановує Небесну Сотню

Сьогодні відзначається День Героїв Небесної Сотні. У Маневицькому краєзнавчому музеї – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Євромайдану (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, запалено свічки Пам’яті.

Пройшло три роки. В ці дні, багато людей схиляє голови перед тими героями, які віддали своє життя за національні інтереси України. Всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, серед них четверо наших земляків-волинян – Едуард Гриневич, Василь Мойсей, Іван Тарасюк, Сергій Байдовський.

20 лютого 2014 року стало вирішальним днем не тільки для Євромайдану, а й для історії України та Європи. В цей день Українці зламали хребет Російській імперії та уряду на чолі з Януковичем. Україна сказала рішуче “Ні!” та обрала незалежність і європейський демократичний шлях розвитку. Тому, ця дата для України має стати новим відліком новітньої історії України. В той день і по нині Україна втрачає ЦВІТ НАЦІІ – найкращих синів, але змінює хід історії, та врятовує європейську цивілізацію.

П.М.Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 675 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]