Головна » 2017 » December » 1 » Всеукраїнська наукова конференція «Хроніки Ладомерії» відбулася у Володимирі-Волинському
14:00
Всеукраїнська наукова конференція «Хроніки Ладомерії» відбулася у Володимирі-Волинському
Всеукраїнська наукова конференція «Хроніки Ладомерії» відбулася у Володимирі-Волинському

У культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського, 30-го листопада відбулася друга Всеукраїнська наукова історико-краєзнавча конференція «Хроніки Ладомерії», присвячена 1025-й річниці заснування єпископської кафедри у місті, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

В рамках конференції до Володимира-Волинського приїхали науковці з різних регіонів та виступили із доповідями на теми історико-краєзнавчих досліджень Володимира-Волинського.

Роботу конференції розпочав директор історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк. З вітальним словом виступив і начальник управління культури та туризму міськвиконкому Дмитро Терьохін та директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

Перед початком виступів науковців, увазі присутніх був представлений фільм про легенду пов’язану із змієм Смогом та річками, які протікають у місті. Фільм знятий за ініціативою Світлани Фєдосєєвої та за допомогою журналістів місцевого телеканалу «АТМ Володимир».

Конференція мала кілька розділів: 1.Володимир-Волинськкий у сиву давнину та середньовіччя; 2.Володимир-Волинський у новітній історії та розділ «Повідомлення».

Матеріали конференції вийшли окремим збірником.

Категорія: Державний історико-культурний заповідник „Стародавній Володимир” | Переглядів: 567 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]