Головна » 2017 » December » 8 » Волонтери – люди доброї волі
11:56
Волонтери – люди доброї волі
Волонтери – люди доброї волі

Юні волонтери із Маневицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №1 імені Героя України Андрія Снітка взяли участь у засіданні круглого столу «Волонтери – люди доброї волі», що відбувся нещодавно у Маневицькому краєзнавчому музеї.

Ведуча заходу Людмила Піддубна розповіла учням про міжнародну волонтерську діяльність, роль благодійництва у суспільстві: «Волонтери – це люди з добрими і чуйними серцями, які не проходять повз чужу біду, люди, які роблять свій внесок у захист України. Особливо важко переоцінити роль волонтерської діяльності в умовах, коли на нашу землю прийшла війна».

Маневичанка Галина Хмеляр повідомила школярам про роботу Всеукраїнської громадської організації «Жінки Миру». «Вся наша робота почалася, – говорить Галина, – коли показали наших полонених хлопців по телевізору, як сепаратисти вели їх по вулицях Донбасу 24 серпня 2014 року».

«Серед бійців ми впізнавали наших дітей, братів, синів», – продовжує розмову настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Оконськ отець Олександр. – «З того часу і по сьогоднішній день ми допомагаємо хлопцям на Сході. А волонтерами є усі ті люди, і ви, діти, що ліпили вареники, пекли пиріжки, сушили овочі, плели маскуючі сітки, заготовляли березовий сік, виготовляли буржуйки, малювали малюнки, писали листи, дарували новорічні ялинки та багато інших хороших добрих справ».

І нещодавно 22 листопада цього року отець Олександр знову їздив на передову у села Гранітне та Травневе. «Хлопці чекають нас, вони потребують уваги, а багато з них ще й психологічної підтримки», – говорить священик.

Велике спасибі за благодійну допомогу висловлює Галина Хмеляр маневичанам: підприємцям Андрію Біланчуку та Петру Міцевському.

Також керівникам державних лісових господарств району: Володимиру Радіону, Олександру Чернишину, Віктору Данилюку, директорам Маневицького торфозаводу Володимиру Щербачуку та ДП «Волиньторф» Івану Киричику , яким від громадської організації нещодавно було передано медалі «За благодійність». Слова вдячності передає Галина Леонтівна особисто голові районної державної адміністрації Андрію Линдюку за неодноразову матеріальну допомогу .

Директор районного краєзнавчого музею Петро Хомич подякував волонтерам і усім присутнім заходу, ознайомив із виставкою «Герої серед нас», підготовленою працівниками закладу, про учасників неоголошеної війни на сході.

Джерело: Маневицька райдержадміністрація

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 594 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]