Головна » 2016 » April » 25 » Виставка до 30-річчя Чорнобильської трагедії
10:45
Виставка до 30-річчя Чорнобильської трагедії
Виставка до 30-річчя Чорнобильської трагедії

   У науковій бібліотеці Волинського краєзнавчого музею відкрилась книжкова виставка до відзначення 30-річчя Чорнобильської трагедії. На ній представлена література з фондів книгозбірні, що всебічно відображає події, проблеми, коментарі, спогади, роздуми, наслідки найбільшої техногенної катастрофи сучасності. Їх автори – учені, журналісти, фоторепортери, письменники, учасники ліквідації. Інформація вражає і сьогодні.

   В результаті серії вибухів на 4-му енергоблоці сумарний вихід радіоактивних речовин становив 50 млн. кюрі, що рівнозначно наслідкам вибухів 500 атомних бомб, скинутих у 1945 році на Хіросіму. Радіоактивна хмара «накрила» значну частину території України, Білорусі, Росії, досягла багатьох європейських країн.

   Статус радіоактивно забрудненої зони отримали Камінь-Каширський, Маневицький та Любешівський райони Волинської області разом з іншими територіями багатьох областей держави. Нині у зоні радіоактивного забруднення краю проживає близько 130 тис. ліквідаторів та постраждалих внаслідок аварії.

   Виставка розповідає і про сьогоднішні проблеми зони відчуження, будівництво об’єкту «Укриття» відповідальність людей за свою діяльність та необхідність постановки цих структур під контроль законодавства та суспільства.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 784 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]