Головна » 2020 » May » 24 » У світі через пандемію назавжди може закритися кожен восьмий музей
19:07
У світі через пандемію назавжди може закритися кожен восьмий музей
У світі через пандемію назавжди може закритися кожен восьмий музей

Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) повідомляє, що через пандемію коронавірусу і карантин у світі може назавжди закритися кожен восьмий музей (13%). Про це йдеться у відповідному дослідженні, яке Організація провела з Міжнародною радою музеїв, – повідомляє Громадське.

За оцінками ЮНЕСКО, під час карантину свою роботу були змушені припинити 90% музеїв – це понад 85 тисяч установ. Загалом у світі зареєстровано 95 тисяч музеїв, 60% з яких відкрилися за останні 8 років.

В дослідженні зазначають, що музеї, які залишилися без відвідувачів, зіткнуться з браком грошей. Водночас професії, пов'язані з музеями, також можуть серйозно постраждати.

«Ми повністю розуміємо і впевнені у стійкості музейних спеціалістів для вирішення завдань, пов'язаних з пандемією COVID-19. Однак музейна галузь не може вижити сама по собі без підтримки держави і приватного сектору», – зазначив президент Міжнародної ради музеїв Суай Аксой.

Загалом провели два дослідження в яких брали участь держави-члени ЮНЕСКО та музейні працівники. Фахівці хотіли оцінити вплив COVID-19 на музеї та музейні установи, а також з'ясувати, як галузь пристосувалася до пандемії, вивчити шляхи підтримки інституцій.

«Музеї відіграють фундаментальну роль у стійкості суспільства. Ми повинні допомогти їм впоратись із цією кризою та підтримувати зв’язок зі своєю аудиторією», – сказала генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азулай.

Переглядів: 238 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]