Головна » 2017 » December » 9 » У США музеї чекають стажерів…
15:39
У США музеї чекають стажерів…
У США музеї чекають стажерів…

Сполучені Штати Америки не дарма називають країною можливостей. Тут прихильно ставляться до іноземців, які прагнуть отримати досвід роботи та нові знання, пише ForumDaily. Саме тому американські компанії та установи щорічно пропонують велику кількість стажувань як для своїх спеціалістів-початківців, так й для приїжджих.

Пропонуємо підбірку стажувань в найкращих музеях США, робота в яких доступна не лише молодим мистецтвознавцям та культурологам, але й студентам та випускникам інших спеціальностей.

Національна галерея мистецтв (National Gallery of Art), Вашингтон

Фото: www.forumdaily.com.

Для кого: студенти останніх курсів, випускники-бакалаври, магістри, аспіранти та доктори наук в галузях мистецтвознавство, живопис, дизайн, культурологія, менеджмент та діловодство.

Тип стажування: сплачується. Успішні кандидати отримують виплати, яких вистачить на транспортні витрати, купівлю продуктів харчування та оплату проживання. Розмір виплат залежить від типу стажування та його тривалості.

Термін: від одного місяця до одного року. Стажування відбувається щорічно.

Як подати заяву: за допомоги онлайн-форми або за електронною поштою [email protected].

Про музей: Від часу відкриття музею 1937 року відвідувачі мають змогу насолоджуватися творами Рафаеля, Тиціана та інших художників та скульпторів зі світовим ім’ям. Детальніше на офіційному сайті музею.

Музей сучасного мистецтва (Museum of Modern Arts), Нью-Йорк

Фото: www.moma.org.

Для кого: студенти останніх курсів, випускники-бакалаври та магістри в галузях мистецтвознавство, живопис, дизайн, культурологія, архітектура, медіа.

Тип стажування: сплачується – 2500 доларів для сезонних стажувань, 29 тисяч доларів для річних стажувань + дві тисячі доларів на двотижневу відпустку. Учасник програми повинен сам розподілити фінансування на транспортні витрати, харчування та проживання. Окрім того, музей допомагає з оформленням американської візи.

Термін: щорічні сезонні стажування тривають по 10 тижнів.

Як подати заяву: заповнену заяву разом з есе, мотиваційним листом, резюме та рекомендаціями необхідні відіслати за електронною поштою [email protected] – для річного стажування, або [email protected] – для сезонного стажування.

Про музей: Музей сучасного мистецтва в Нью-Йорку відкрив першу виставку 1929 року. Сьогодні тут можна побачити 200 тисяч творів, створених за останні 150 років. Заклад є одним з трьох найкращих музеїв сучасного мистецтва в світі. Детальніше на офіційному сайті музею.

Музей Гуггенхайма (Solomon R. Guggenheim Museum), Нью-Йорк

Для кого: студенти останніх курсів, випускники-бакалаври, магістри, аспіранти та доктори наук в галузях мистецтвознавство, живопис, дизайн, культурологія, а також менеджмент, діловодство, викладання, зв’язки з громадськістю, історія, графіка.

Тип стажування: не сплачується. Проте за наявності дослідницької роботи (написаної або в процесі написання), яка стосується колекції музею, стажер отримує одноразову стипендію в розмірі тисяча доларів. Окрім того, музей допомагає стажерам з-за кордону з отриманням візи та з пошуком житла на час стажування.

Термін: кожне стажування в будь-якому відділі музею триває протягом трьох місяців. Відбуваються щорічно навесні (дедлайн – листопада), влітку (дедлайн – 30 січня) та восени (дедлайн – 1 червня).

Як подати заяву: за допомоги онлайн-форми або за електронною поштою [email protected]. В обидвох випадках окрім заяви необхідно також надіслати мотиваційний лист, резюме та рекомендації від викладача або ректора навчального закладу.

Про музей: Музей Гуггенхайма засновано в Нью-Йорку 1939 року. Сьогодні також працює 3 філії музею у Венеції, Абу-Дабі та Більбао. Переважна частина колекції – твори сучасного мистецтва ХХ та ХХІ століть. Проте перлинами музею залишаються роботи Поля Гогена, Марка Шагала, Едгара Дега, Василя Кандинського, Пабло Пікассо та Клода Моне. Детальніше на офіційному сайті музею.

Музей витончених мистецтв (Museum of Fine arts), Бостон

Фото (2): www.forumdaily.com.

Для кого: студенти останніх курсів, випускники-бакалаври та магістри в галузях мистецтвознавство, живопис, дизайн, культурологія, а також менеджмент, зв’язки з громадськістю, інформаційні технології.

Тип стажування: не сплачується. Керівництво музею допомагає іноземним стажерам з розміщенням.

Термін: кожне стажування в будь-якому відділі музею триває три місяці. Віддбувається щорічно восени (дедлайн – 9 вересня), навесні (дедлайн – 7 січня) та влітку (дедлайн – 27 травня).

Як подати заяву: на електронну адресу [email protected] необхідно надіслати такі документи: заява у довільній формі з зазначенням бажаного стажування (галузь діяльності та відділ музею), мотиваційний лист, резюме, рекомендація від викладача, коротке есе про себе та про своє захоплення мистецтвом.

Про музей: Музей витончених мистецтв у Бостоні відкрився 1876 року. Сьогодні його колекція нараховує більше 500 тисяч експонатів від часів Давнього Єгипту й по наші дні. Серед творів – роботи Донателло, Рембрандта, Клода Моне, Ренуара. Детальніше на офіційному сайті музею.

Національний музей американської історії (The National Museum of American history), Вашингтон

Фото: americanhistory.si.edu.

Для кого: студенти останніх курсів та випускники-бакалаври, магістри, аспіранти та доктори наук в галузях мистецтвознавства, живопису, дизайну, культурології, архітектури, медіа, музики, маркетингу, реклами, діловодства.

Тип стажування: не сплачується. Музей допомагає іноземним спеціалістам з розміщенням та оформленням візи.

Термін: сезонне стажування триває 3-5 місяців. Відбувається щорічно навесні (дедлайн – 15 жовтня), влітку (дедлайн – 1 березня) та восени (дедлайн – 1 липня).

Як подати заяву: подати заяву можна за допомоги спеціальної платформи. До заяви також необхідно додати есе, мотиваційний лист, резюме та рекомендації від викладача та ректора навчального закладу. Питання про участь в програмі стажування можна поставити тут.

Про музей: Національний музей американської історії у Вашингтоні почав свою роботу 1964 року. У виставкових залах можна прослідкувати усю історію зародження держави США: від одягу індіанців та перших зведень законів до перших платівок джазової музики та сучасних автомобілів. Детальніше на офіційному сайті музею.

Джерело: Музеї України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 653 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]