Головна » 2017 » December » 18 » Свято Миколая у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського
15:10
Свято Миколая у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського
Свято Миколая у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського

Доброю традицією для музейного закладу стало запрошення діток на різноманітні заходи. Особливо цікавими для відвідувачів є вистави за участі музейних працівників та членів осередку Просвіти “Джерело”.

Другий рік поспіль музейними гостями в день Святого Миколая є діти учасників АТО та мобілізованих. Кожен раз організатори намагаються вигадати цікаві заходи для дітей. В цьому році поставили новорічну виставу про Івасика Телесика за однойменною п'єсою Анатолія Шияна.

У просторій конференц-залі зібралися запрошені гості. Вистава розпочалася. Дуже цікаво було спостерігати за перебігом подій, мінялися декорації, костюми. Варто зауважити, що сюжет вистави збагачений епізодами з інших українських казок. Самодіяльні артисти внесли затурцівський колорит у відому казку.

Розпочиналося зі звичного: Телесик вирушив на риболовлю із другом. Мама приносила полудень і кликала сина. Підступна баба Яга підслухала і захотіла з'їсти хлопчика. За допомогою своєї онуки Зміючки баба Яга полонила Телесика з друзями. Батьки шукали свого сина. Завдяки своїй сміливості та винахідливості хлопці звільнилися з полону. Глядачі трохи були розчаровані, що Зміючка не опинилася в печі. Наприкінці вистави і Зміючка, і Баба Яга стали добрими і разом з Снігуронькою, Телесиком та іншими казковими героями святкували новий рік.

Наприкінці свята діти отримали солодкі гостинці від Святого Миколая.

Напередодні свята хочеться подарувати дітям казку, і це вдалося. І діти, і дорослі лишилися задоволені. Вистава тривала понад годину, але навіть малесенькі діти із зацікавленням стежили за дійством і не вередували. Дехто дуже близько підходив, щоб краще роздивитися персонажів.

Віра Чопко,
науковий співробітник Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 576 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]