Головна » 2020 » May » 23 » Сьогодні День українських Героїв
15:19
Сьогодні День українських Героїв
Сьогодні День українських Героїв

У 1941 р. на ІІ великому зборі ОУН в Кракові було прийнято рішення щорічно відзначати 23 травня День українських Героїв. Цього дня 1938 р. радянськими спецслужбами був вбитий Євген Коновалець – військовий і політичний діяч Української революції (1917–1921 рр.), голова УВО і ОУН. Упродовж десятиліть 23 травня борці за національну ідею вшановували загиблих побратимів, перебуваючи у підпіллі таємно, адже змінні окупаційні режими намагались знищити національну ідентичність українців.

Пам’ятаючи жертовність борців визвольних змагань, ми вшановуємо новітніх українських Героїв. На виставці «Герої не вмирають» Волинського краєзнавчого музею представлені матеріали про Героїв України з Небесної Сотні: волинян Івана Тарасюка, Василя Мойсея, Сергія Байдовського, Едуарда Гриневича, Олександра Бадери, Юрія Сидорчука, Віктора Хомʼяка, які загинули під час революції Гідності 2014 р., відстоюючи свободу та демократію.

Найвищого звання Героя України були удостоєні волиняни – учасники російсько-української війни: Андрій Снітко (присвоєно посмертно), Андрій Волос (присвоєно посмертно), Володимир Гринюк, Андрій Ковальчук, Василь Тарасюк. Про жертовність волинян – учасників АТО і ООС на Донбасі у Волинському краєзнавчому музеї розповідає виставка «Пам’ятай, Україно, героїв своїх».

Віримо, що незабаром кожен із вас зможе відвідати Волинський краєзнавчий музей, де збережена пам’ять про жертовність волинян у боротьбі за суверенітет, незалежність, гідність та демократію. Згадаймо сьогодні відомі імена та вшануймо безіменних!

Працівники відділу музейного розвитку
та екскурсійного забезпечення з
сектором маркетингу та комунікацій
Волинського краєзнавчого музею

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 223 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]