Головна » 2020 » May » 20 » «Панство на дозвіллі» чекає на вас!
15:53
«Панство на дозвіллі» чекає на вас!
«Панство на дозвіллі» чекає на вас!

Запрошуємо до віртуального огляду виставки Волинського краєзнавчого музею «Панство на дозвіллі».

Джерело: Волинський краєзнавчий музей

Нагадаємо, 27 лютого 2020 року у Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку «Панство на дозвіллі» (Аристократичні розваги XIX – поч. XX ст. на Волині). На ній можна дізнатись про азартні ігри, полювання, музичні вподобання, моду, початки фотомистецтва того часу.

Кінець ХІХ і перші десятиліття ХХ століття – це часи бурхливого розвитку економічних відносин у Волинській губернії, коли здобутки Промислової революції тісно співіснували і переплітались з консервативним світом аристократії. Це часи, коли міста Волині остаточно заполонила європейська мода та західний стиль життя. Часи, коли розвивалось театральне та музичне життя Волині. Саме тоді на Волині жив і творив всесвітньо відомий композитор і диригент Ігор Стравінський.

Це часи, коли в заміських маєтках волинської аристократії відбувались звані вечері та бали, там же поважне панство грало в азартні ігри та проводило дозвілля полюючи на диких кабанів, оленів, лосів, знімаючи процес на фотоплівку та описуючи це все в мемуарах, які дійшли до наших часів.

Ось що про відкриття виставки «Панство на дозвіллі» розповіло телебачення UA: Волинь:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 235 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]