Головна » 2020 » May » 17 » Люблю музей: згадаймо «Ангелів»
11:38
Люблю музей: згадаймо «Ангелів»
Люблю музей: згадаймо «Ангелів»

19 червня 2019 року у Львові в Палаці Лозинського відкрилася виставка «Ангели», яка тривала до 22 вересня. Проект був зреалізований зусиллями київської Я Галереї та Львівської галереї мистецтв ім. Бориса Возницького за підтримки Українського культурного фонду, Міністерства культури України та Львівської міської ради. Кураторській групі Павла Гудімова разом із Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького вдалося створити один з наймасштабніших проєктів України, який, безперечно, викликав фурор.

Проєкт зібрав понад 400 експонатів з музейних та приватних колекцій у 23 залах Палацу Лозинського та Музеї Пінзеля. До експозиції увійшли предмети археології, скульптури, живопису та ін. Ангели постали практично у всіх проявах. Від марок, коміксів та реклами енергетика до світових шедеврів Врубеля, Шагала та Рембрандта.

Серед 30 музеїв України, що надали свої експонати, був і Волинський краєзнавчий музей. Зокрема, на виставці експонувалися скульптури, ікони «Христос – Виноградна лоза», «Старозавітна Трійця», «Причащання Святого Онуфрія» Томаша Михальського, «Коронування Богородиці», «Архангел Михаїл з діяннями архангелів», «Страшний суд» з його фондової збірки.

У відкритті виставки «Ангели» взяли участь Оксана Важатко, директорка Волинського краєзнавчого музею, і Тетяна Єлісєєва, завідувачка Музею волинської ікони.

А тепер і ви можете відвідати її, правда віртуально. Переходьте за посиланням ТУТ і пройдіться залами виставки, яка стала знаковою подією для української культури. На ній ви можете віднайти й експонати з Волинського краєзнавчого музею.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 230 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]