Головна » 2017 » December » 11 » Камінь-Каширський район в історії України та Волині
15:22
Камінь-Каширський район в історії України та Волині
Камінь-Каширський район в історії України та Волині

6 грудня 2017 року в Камені-Каширському відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Камінь-Каширський район в історії України та Волині», приурочена до 70-річчя депортації волинян у 1947 р. і 75-річчя знищення єврейського населення у 1942 р. на Волині.

Організатори конференції: Камінь-Каширська районна рада, Камінь-Каширська райдержадміністрація, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Центр дослідів Волині при СНУ імені Лесі Українки, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, Волинський краєзнавчий музей, Волинська обласна організація Національної спілки краєзнавців України, Камінь-Каширський районний краєзнавчий музей.

На відкритті конференції з вітальним словом виступили голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус, кандидат історичних наук, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професор, завідувач кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Геннадій Бондаренко, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

Пісенні вітання для гостей і учасників конференції підготували працівники культури і аматори народного мистецтва району. Із захопленням сприймали слухачі виступи фольклорних гуртів: народного аматорського фольклорного колективу «Нуйнівські співухи» і народного аматорського фольклорного колективу «Криниця» із с. Видерта.

У форматі проведення конференції відбулося пленарне засідання, на якому прозвучали доповіді науковців, краєзнавців з історії та культурної спадщини Камінь-Каширського району зокрема і Волинського Полісся загалом. Відбулася презентація наукового збірника матеріалів конференції.

Для учасників і гостей у районному краєзнавчому музеї були представлені фотодокументальні виставки «Долі краян. Випробування репресіями» та «З історії єврейської громади», котрі стали своєрідним продовженням тематики, що обговорювалася під час пленарного засідання.

Окрім того, учасники і гості конференції оглянули експозиції музею і, зокрема, збірку сакрального мистецтва, яка містить унікальні пам’ятки живопису, дерев’яного різьблення, літургійних тканин, а також відвідали пам’ятку архітектури – церкву Різдва Пресвятої Богородиці 1723 року, в якій зберігаються рідкісні сакральні пам’ятки: парні ікони «Богородиця Одигітрія» і «Спас Вседержитель» І половини ХVІ століття.

Загалом, науково-практична конференція стала важливою і знаковою подією для Камінь-Каширщини і своєрідною промоцією краю.

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 633 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]