Головна » 2020 » May » 10 » Кабмін дозволив працювати музеям з 11 травня за рішенням органу управління
11:21
Кабмін дозволив працювати музеям з 11 травня за рішенням органу управління
Кабмін дозволив працювати музеям з 11 травня за рішенням органу управління

Кабінет Міністрів України продовжив карантин в Україні до 22 травня 2020 р. Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні Уряду України 4 травня 2020 р. Вже 11 травня 2020 р. буде скасована частина обмежувальних заходів, а кожен регіон матиме свої послаблення, в залежності від епідеміологічної ситуації в ньому. Часткове зняття обмежень стосується і роботи музейних закладів.

Згідно Постанови №343 від 4 .05.2020 р., з 11 травня може бути дозволена діяльність «музеїв, музеїв просто неба та історико-культурних заповідників відповідно до подання керівника закладу культури та за рішенням власника (органу управління) без безпосереднього прийому відвідувачів та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів з урахуванням можливості доїзду працівників до закладу і належності працівників до груп ризику.
Безпосередній прийом відвідувачів за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, може здійснюватися за рішенням власника (органів управління)».

Міністерство культури та інформаційної політики наразі ніяк не коментує це рішення Уряду і станом на 10 травня 2020 р. жодних рекомендацій закладам культури, що перебувають у його підпорядкуванні, не надало.

Разом з тим, з 11 травня 2020 р., за рішенням органу управління - Львівської міської ради, розпочинають прийом відвідувачів 3 музеї м. Львова: Музей народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького «Шевченківський Гай», Музей-заповідник «Личаківський цвинтар» та Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія терору».

Джерело: PROSTIR.MUSEUM

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 231 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]