Головна » 2017 » December » 23 » «І на тім рушникові…» у Кортеліському музеї
16:04
«І на тім рушникові…» у Кортеліському музеї
«І на тім рушникові…» у Кортеліському музеї

Серед багатьох символів, які має наша рідна Україна, чільне місце займає вишитий український рушник – символ єдності сім’ї, любові до землі, працелюбності нашого

Саме українському рушникові була присвячена година народознавства «І на тім рушникові…», яка була проведена у Кортеліському історичному музеї працівниками культури села.

Марія Ярошук, науковий працівник музею, розповіла про історію творення тканих рушників, про багатовікові традиції, пов’язані з українськими оберегами, про кропітку працю жінок над виготовленням тканого полотна, продемонструвала види рушників, які мали різне побутове призначення.

Про сучасні вишиті рушники, техніку їх виготовлення, символи вишивки і обрядове використання знайомила бібліотекар сільської бібліотеки Ніна Коханюк.

Під час підготовки заходу були виготовлені світлини місцевих рукодільниць та їх виробів – Титюк Галини Василівни, Пашук Євдокії Явтухівни, Дордюк Уляни Григорівни. Вони також надали частину своїх виробів для оформлення виставки про український рушник.

На фотовиставці були представлені світлини із архіву музею про виготовлення Рушника Національної Єдності у 2007 році. Про участь ратнівчан у вишиванні цього 9-ти метрового полотна розповіла Людмила Дордюк – художній керівник Будинку культури.

Українському рушникові поети присвячували свої вірші, пісні. Одну з них – «Мати вишивала», виконала директор БК Раїса Дордюк.

Учні з цікавістю і захопленням слухали розповіді про українські рушники, оглянули виставку вишивок. А на закінчення організатори заходу висловили свої надії і побажання, що давнє ремесло вишивання рушників знайде гідне продовження у юному поколінні.

Джерело: Кортеліський історичний музей

Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 569 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]