Головна » 2017 » December » 18 » Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять (ФОТО, ВІДЕО)
09:30
Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять (ФОТО, ВІДЕО)
Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять (ФОТО, ВІДЕО)

Більше 30 років віддаляє нас від Чорнобильської катастрофи – найбільшої та найжахливішої за всю історію людства техногенної аварії. Надання державного статусу Дню ліквідатора, який щорічно відзначають 14 грудня, ще раз нагадує суспільству про людей, які врятували майбутнє для своїх нащадків.

14 грудня у Нововолинському міському історичному музеї вшанували ліквідаторів-чорнобильців. Зворушливими словами розпочала захід директор музею Тетяна Марценюк.

– Пройшли роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті, – сказала вона.

Керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк, звертаючись до представників міської організації «Спілка Чорнобиль», подякувала їм за подвиг, який вони здійснили, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистивши тим самим не лише українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки. Вона підкреслила, що міська влада вважає своїм обов’язком – дбати про тих, чиї долі понівечив Чорнобильський смерч.

– У міру своїх можливостей намагаємося вирішувати Ваші проблеми, шановні ліквідатори: чи то соціальні, чи побутові, – сказала вона. – У 2017 році надано більше 2 тис грн матеріальної допомоги особам, потерпілим від наслідків аварії на ЧАЕС. За цей рік здійснені усі компенсаційні виплати.

Ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС Володимир Петрук поділився спогадами тих років. Десятьом ліквідаторам Вікторія Магдисюк вручила подяки міського голови. Хвилиною мовчання вшанували померлих ліквідаторів цієї страшної трагедії. 79 наших земляків відійшли у вічність.

Довідково:

Сьогодні у Нововолинську проживає близько 500 громадян, які мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи. З них 85 осіб, котрі віднесені до першої категорії; 44 особи – до другої категорії; 180 осіб – до третьої категорії. Також 183 дитини мають статус потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Джерело: Нововолинська міська рада

Відео Студії Телебачення Нововолинська:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 640 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]