Головна » Архів матеріалів

   Кабінет Міністрів України підвищить зарплати бюджетникам з 1 жовтня 2014 року. Постанова КМУ від 25 березня 2014 р. №110.

   Музей історії Луцького братства започатковує серію зустрічей під гаслом «Еліта в історичній ретроспективі» у рамках проекту Дискусійний майданчик «Музей – громаді». Перша зустріч на тему «Волинська еліта в литовську добу: здобутки і втрати (до 585-річчя Луцького з’їзду монархів 1429 р.» відбудеться 24 квітня. Початок о 15.00 год.

   Волинський краєзнавчий музей спільно кафедрою документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 23 квітня проводить семінар-практикум музейних працівників Волинської області на тему „Організація роботи районних та сільських музеїв в сучасних умовах”.

П Р О Г Р А М А

   Виставка „Земля України Великдень стрічає” відкрито у Нововолинському міському історичному музеї. На виставці можна побачите роботи місцевих писанкарок та прекрасні твори учнів школи мистецтв.

   17 квітня у НВК ЗОШ I-III ступенів №24 м.Луцька відбулась історична година «І спалахнула зірка Полин…», присвячена 28-й річниці з часу аварії на Чорнобильській АЕС, яку провели працівники Волинського краєзнавчого музею.

   У Ковельському історичному музеї розгорнуто виставку «Писанковий дивосвіт», що діятиме до кінця травня.

   У ці дні Волинський краєзнавчий музей проводить заходи, приурочені до дня народження українського історика, публіциста, громадського та політичного діяча В’ячеслава Липинського. Зокрема, в обласному краєзнавчому музеї нині діє пересувна фотодокументальна виставка „Я хочу, щоб була Україна...”, присвячена життю і творчості В’ячеслава Липинського.

   Співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області організували для дітей екскурсію у Народний музей історії сільського господарства Волині.

   Уже певний час у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувається виставка картин учениці 11 класу Воютинської ЗОШ Світлани Сіжук, яка виховується у прийомній сім’ї Прусів с.Сьомаки (мама Марія Антонівна Прус).

   У приміщенні Волинського краєзнавчого музею почала функціонувати виставка «Друга світова війна в Україні крізь призму агітплаката». Виставка створена на основі експонатів із фондів Волинського краєзнавчого музею. На ній представлені агітаційні матеріали Радянського Союзу, нацистської Німеччини та Української повстанської армії. Виставка приурочена Дню Перемоги.

   31 березня цього року в актовому залі Торчинської дитячої музичної школи відбулась районна учнівська науково-практична конференція «Вивчай, досліджуй історію рідного краю», метою якої було вшанування пам’яті вчителя-краєзнавця Григорія Олександровича Гуртового (1924–2012 рр.).

   У Волинському краєзнавчому музеї 14 квітня відкрито виставку кращих фотографій ІV Всеукраїнського фотоконкурсу «Благодійність крізь призму об’єктива». Ефективним наповненням виставки будуть УРОКИ БЛАГОДІЙНОСТІ. Щодня о 14.00 в музеї учні матимуть можливість не лише переглянути фотороботи, а й поспілкуватися з місцевими благодійниками, для яких благодійність – це філософія і практика життя.

   В історичному музеї Володимира-Волинського відбулася наукова конференція «Володимир Василькович – князь, святий землі Волинської, філософ». Організатори – місцеве духовенство і міська рада.

   11 квітня у приміщенні Художнього музею, що знаходиться у Луцькому замку Любарта, відбувся грандіозний концерт віртуозної піаністки, заслуженої артистки України Етели Чуприк. Подія сколихнула небайдужі серця присутніх, які із захопленням слухали кожну нотку споглядаючи із завмиранням серця кожен порух руки гості.

Шановні учасники!

   Проведення круглого столу на тему «Музейні колекції писанок: формування, збереження та популяризація» та підбиття підсумків і нагородження переможців ХХ Обласного конкурсу „Волинська писанка третього тисячоліття” відбудеться після Великодня.

   11 квітня у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулася зустріч колишніх в’язнів фашистських концтаборів з представниками обласної та міської влади.

   Волинський краєзнавчий музей проводить ряд заходів, приурочених до дня народження українського історика, публіциста, громадського та політичного діяча В’ячеслава Липинського:

   Управління культури обласної державної адміністрації та Волинський краєзнавчий музей оголосили про початок П’ятої обласної рейтингової акції „Музейна подія року на Волині – 2013”, присвяченої Міжнародному дню музеїв.

   7 квітня у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Барви волинської писанки», приуроченої до 20-річчя обласного конкурсу писанкарства та 85-річчя музею.

   Розпорядженням голови обласної ради від 24.03.2014 року №58-р встановлено персональні стипендії двом ветеранам музейної справи Волині на 2014 рік.

   Молоді роки Івана Виговського проминули у Луцьку. Тут він розпочав свою діяльність в 30-х роках ХVІІ століття: п'ятнадцять років поспіль працював юристом міського суду, намісником луцького підстарости, завідувачем канцелярії земського суду, що знаходилася тоді у замку Любарта. З часом, у ХVІІІ столітті, на старих фундаментах канцелярії було споруджено Будинок шляхетського суду. Нині тут знаходиться Художній музей у Луцьку – відділ ВКМ, працівники якого, шанобливо схиляючись перед пам’яттю свого Великого предка.

   3-4 квітня у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбулася Міжнародна наукова конференція «Польська культура в контексті волинського тексту». Організаторами її виступили Волинський краєзнавчий музей та кафедра слов’янської філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Тернопільський національний педагогічний університет імені В.Гнатюка, Житомирський державний університет імені Івана Франка та Люблінський Католицький університет імені Івана Павла ІІ.

   Понад 80 картин і стільки ж своєрідних поглядів на сучасне мистецтво. З творчістю молодих волинських художників у ці дні можна ознайомитись в галереї мистецтв Ковельського історичного музею.

   Відділ природи Волинського краєзнавчого музею розпочав проведення екскурсій-казок ,,Ой, Весна-красна, що ти нам, Веснонько, принесла!” із циклу ,,Чарівні пори року”. Мета цих оригінальних екскурсій ознайомлення наймолодших відвідувачів музею – вихованців дитячих садків та учнів молодших класів шкіл міста Луцька із весняними явищами у природі Волині.

   2 квітня до фондів Волинського краєзнавчого музею передано медалі, відомого закарпатського художника, академічного скульптура-монументаліста Беленя Михайла Олексійовича. Автор подарував музею 5 медалей з тонованої теракоти, присвячених історії Стародавньої Греції та Італії, діячам культури України.

   2 квітня у Художньому музеї відбулась екскурсія-практикум по виставці «Птахи нашого міста», яку провели Зоя Навроцька та Віктор Чухрай. Учні реабілітаційного центру із задоволенням взяли участь у майстер-класі по виготовленню декоративних птахів із паперу за допомогою працівників Художнього музею Оксани Силюк та Ольги Щерби.

   2 квітня в Інституті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки вшанували пам’ять визначного українського поета, перекладача, члена Спілки письменників Польщі, випускника Луцького учительського інституту 1941 року Якова Гудемчука.

    Станом на сьогодні Музей Лесі Українки у Колодяжному набрав найбільшу кількість голосів і зайняв перше місце у загальноукраїнському рейтингу визначних місць в нашій області та претендує на звання найкращої пам’ятки України.

   Волинський краєзнавчий музей запрошує до участі у роботі круглого столу „Музейні колекції писанок: формування, збереження та популяризація”, який відбудеться 16 квітня 2014 року.

   Про довгоочікуваний прихід весни і перелітних птахів, про звичаєвість українського народу, що пов’язана із поверненням пернатих із вирію, і бережливе відношення до природи спілкувались в Камінь-Каширському краєзнавчому музеї на святі, що було приурочене Міжнародному дню птахів.

   У вівторок, 1 квітня, у місті Рожище у приміщенні районного краєзнавчого музею відбулася презентація факсимільного видання Луцького Євангелія 14 століття.

   У вівторок, 1 квітня, у Художньому музеї розпочався культурно-мистецький проект «Екологія природи – екологія культури» за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». В його рамках відбулась презентація тематичної фотовиставки «Птахи нашого міста», автором якої є відомий луцький художник Віктор Чухрай (член Національної спілки фотохудожників України (з 1995 р.), член фотоклубу «Промінь» (з 1985 р.).

   Першого квітня у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбувся дитячий ранок ,,Перше квітня – День зустрічі птахів” до Міжнародного дня птахів та Всеукраїнської операції ,,Птахи прилетіли!”.

« 1 2 ... 119 120 121 122 123 ... 152 153 »