Головна » 2014 » Квітень » 14 » У Володимир-Волинському музеї науковою конференцією вшанували святого земляка.
13:10
У Володимир-Волинському музеї науковою конференцією вшанували святого земляка.
У Володимир-Волинському музеї науковою конференцією вшанували святого земляка.

   В історичному музеї Володимира-Волинського відбулася наукова конференція «Володимир Василькович – князь, святий землі Волинської, філософ». Організатори – місцеве духовенство і міська рада.

   Відкрив захід декан протоієрей Юрій Пилипець. Він привітав гостей та учасників, зокрема секретаря міськради Олега Свідерського, директора музею Володимира Стемковського, директора педагогічного коледжу ім. А.Кримського  Миколу Савельєва.

   З доповідями виступили: настоятель парафії Апостола Андрія Первозваного в с.Острівок протоієрей Сергій Кібаш, який розповів про факт канонізації Володимира Васильковича; завідувач відділу обліку, паспортизації та наукових досліджень державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Світлана Федосєєва, яка розповіла про урочистий похорон князя; науковий співробітник цього заповідника Орися Вознюк, яка повідала про дружину князя Ольгу; науковий співробітник історичного музею Богдан Янович, що зупинився на характеристиці князя як мецената, просвітника, державного діяча.

   На завершення о. Юрій зачитав рішення Помісного Собору «Про канонізацію благовірного князя Володимира Васильковича (бл. 1248 р. – 1288 р.)», у якому, зокрема, йдеться про приєднання цього угодника до лику місцевошанованих святих Волинського краю. Після цього всі присутні приклалися до ікони новопрославленого й отримали в дарунок образки святого.

   У конференції також взяли участь заступник міського декана протоієрей Ігор Бігун, який був ведучим заходу, міське та районне духовенство, намісниця місцевого жіночого монастиря Різдва Христового ігуменя Марія (Ігнатенко).

Джерело: Управління Волинської єпархії Київського Патріархату

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 935 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]