Головна » 2012 » Травень » 18
   18 травня 2012 року в рамках відкриття туристичного сезону у Луцьку усі бажаючі могли безкоштовно відвідати Волинський  регіональний  музей українського війська та військової техніки. Його було створено у 1999 році з ініціативи громадської організації «Джерела» за наказом Міністра оборони України. Фонди музею налічують близько 1000 експонатів, репрезентуючи авіаційну і бронетанкову техніку, артилерійське і зенітно-ракетне озброєння, стрілецьку зброю, апаратуру і обладнання військ зв’язку, а також різноманітні матеріали військової історії
Волинському краєзнавчому музею передали унікальний срібний скарб.
   Унікальний срібний скарб – 29 монет празьких грошей XIV - початку XV століть – передали у Волинський краєзнавчий музей працівники ДП „Волинські старожитності”. Він став гарним дарунком до Міжнародного дня музеїв.
Міський голова Олег Кіндер привітав працівників ковельських музеїв з Міжнародним день музеїв.
    Щорічно в усьому світі 18 травня святкується Міжнародний день музеїв. Завдяки самовідданій творчій праці тих, хто присвятив своє життя розвитку музейної справи, дбайливо зберігається й примножується спадщина, поєднується минуле, сьогодення й майбутнє, виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.
   Сьогодні у Ковелі діє 8 музеїв та музейних кімнат в організаціях та установах міста.
Відзначено працівників Волинського краєзнавчого музею та його відділів.


Вітаємо!

У Художньому музеї у Луцьку відбулася атракційна європейська акція „Ніч музеїв”.
    У ніч із 17 на 18 травня 2012 року у Художньому музеї у Луцьку відбулася атракційна європейська акція „Ніч музеїв”, приурочена до Міжнародного дня музеїв.
   Міжнародна акція „Ніч музеїв” відбувається за підтримки Міжнародної Ради музеїв (ІСОМ) під патронатом Ради Європи. Традиційний час проведення – ніч із 17 на 18 травня напередодні Міжнародного дня музеїв.
Вітання з Міжнародним днем музеїв.


Із святом!
18 травня 2012 року важливий життєвий ювілей у завідувача Художнього музею у Луцьку З.М.Навроцької.



В І Т А Є М О !