Головна » 2012 » Травень » 18 » Музей українського війська та військової техніки відзначив Міжнародний день музеїв.
21:42
Музей українського війська та військової техніки відзначив Міжнародний день музеїв.
Музей українського війська та військової техніки відзначив Міжнародний день музеїв.
18 травня 2012 року в рамках відкриття туристичного сезону у Луцьку усі бажаючі могли безкоштовно відвідати Волинський  регіональний  музей українського війська та військової техніки. Його було створено у 1999 році з ініціативи громадської організації «Джерела» за наказом Міністра оборони України. Фонди музею налічують близько 1000 експонатів, репрезентуючи авіаційну і бронетанкову техніку, артилерійське і зенітно-ракетне озброєння, стрілецьку зброю, апаратуру і обладнання військ зв’язку, а також різноманітні матеріали військової історії, які мають музейне значення: бойові прапори, предмети форми одягу й армійського побуту, документи і фотографії, твори мистецтв, військові трофеї та інші матеріали.
Зустріч розпочалася гучним вистрілом з мушкету і привітанням директора музею Ігоря Пасюка з Міжнародним днем музеїв.
На свято завітали і представники міської влади. Микола Іванюк, начальник управління міжнародного співробітництва та туризму від імені міського голови, міської ради, виконавчого комітету привітав усіх присутніх, лучан та гостей міста з відкриттям туристичного сезону, і зауважив, що це для нашого міста особливо важлива подія, адже такий захід відбувається в Луцьку вперше: «Мені надзвичайно приємно, що відкриття туристичного сезону припадає саме на Міжнародний день музеїв, 18 травня.  Вітаю усіх з цим святом, а особливо господаря Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Ігоря Миколайовича Пасюка».
Микола Іванюк зазначив, що не зважаючи на те, що сьогодні є недостатньо коштів на розвиток музейної справи, він гордий, що такий музей є єдиним у Західному регіоні України та займає третє місце серед військових музеїв всієї України. Також подякував за співпрацю та допомогу військовому оркестру та командиру в/ч 1141 підполковнику Логушу Степану Івановичу і побажав усім гарно провести час, відпочити та дізнатися щось нове для себе.
Тетяна Дементьєва, депутат міської ради, голова російського товариства Волинської області, подарувала музею кулю 1812 року, а також значок до 200-річчя Наполеонівських війн.
Для усіх присутніх грав військовий духовий оркестр. Бажаючі мали змогу взяти участь у майстер-класі зі стрільби з лука, яке організувало Козацьке Стрілецьке Братство. Організатори підготували  безкоштовну екскурсію, де розповіли про найцікавіші експонати музею.
 
Джерело: відділ інформаційної роботи Луцької міської ради
(777904, 777946, 720665)
Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 731 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]