Головна » 2015 » April » 13 » ВИСТАВКУ КАРТИН МИРОСЛАВА ЗУБІНСЬКОГО ВІДКРИТО У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ
14:34
ВИСТАВКУ КАРТИН МИРОСЛАВА ЗУБІНСЬКОГО ВІДКРИТО У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ
ВИСТАВКУ КАРТИН МИРОСЛАВА ЗУБІНСЬКОГО ВІДКРИТО У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ

   У Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку робіт волинського художника Мирослава Зубінського.

   Мирослав Григорович Зубінський народився 8 квітня 1905 р. у селі Жашків на Тернопіллі. Навчався у Олекси Новаківського – організатора першої художньої школи у Західній Україні. Працював декоратором у польському тетатрі у Львові. Наприкінці 30-х років 20 ст. був директором школи у с.Блаженник Турійського району. Служив у лавах Червоної Армії. Від 1945 року і до останніх днів свого життя мешкав у Володимирі-Волинському.

   Працював вчителем малювання у місцевій школі №1, завідувачем місцевого філіалу обласного товариства художників, разом з Миколою Букатевичем був одним із засновників Володимир-Волинської дитячої художньої школи.

   Помер Мирослав Зубінський у 1978 р. і похований поряд з матір'ю і дружиною на Ладомирському кладовищі у Володимирі-Волинському. Одну з вулиць міста названо його іменем.

   8 квітня, до 110 річниці від дня народження митця, у виставковій залі музею виставлено його роботи – пейзажі, натюрморти – усього 13 робіт, документи і фото художника і його родини.

   Про життєвий і творчий шлях митця розповів присутнім науковий співробітник музею Олексій Петрунін, директор культурно-мистецького центру Катерина Петрович поділилася враженням від побачених робіт, а вже сивочола учениця майстра Євгенія Ромащук розповіла про свого талановитого, мудрого і доброго вчителя.

   Науковий співробітник історичного музею Богдан Янович прочитав власний вірш присвячений пам'яті Мирослава Зубінського.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 881 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]