Головна » 2016 » May » 17 » Відреставровані пам'ятки показали у Музеї волинської ікони
19:45
Відреставровані пам'ятки показали у Музеї волинської ікони
Відреставровані пам'ятки показали у Музеї волинської ікони

   Напередодні Міжнародного дня музеїв Музей волинської ікони презентував відреставровані пам'ятки сакрального мистецтва Волині. На виставці представлені твори, відреставровані у Львівській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

   Глибоким символічним звучанням спокутної жертви Ісуса Христа відзначений сюжет ікони "Христос Боремельський" XVIII ст., що базується на місцевих переказах. Феретрон "Святий Миколай/ Богородиця Одигітрія" виконаний у традиціях XVIII ст. народними волинськими майстрами. Скульптура "Євангеліст" є зразком костельної дерев'яної різьби XVIII ст., одна з небагатьох пам'яток, збережених на Волині.

   Доробок реставраційної майстерні Волинського краєзнавчого музею демонструють твори, відреставровані художником-реставратором Ларисою Обухович. Це – дверцята цеборіуму (лат. – дарохранительниця) із зображенням "Розп'яття", ікона "Христос Вседержитель" XVIII ст., передана з Волинської митниці у 1995 році, ікона "Зустріч Марії і Єлизавети" ХІХ ст., яка була подарована музею у 2009 році.

   Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк привітав колектив Музею волинської ікони з прийдешнім святом та подякував за активну роботу по збереженню і популяризації пам'яток сакрального мистецтва Волинського краю.

   Завідувач музею Тетяна Єлісєєва розповіла про багаторічну співпрацю музею і Львівської філії ННДРЦ України у дослідженні і реставрації творів волинського іконопису, декоративної різьби і скульптури. Художник-реставратор Лариса Обухович цікаво оповіла про особливості і складності реставраційного процесу.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 914 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]