Головна » 2016 » May » 29 » Відбулося онлайн-спілкування з містом Волноваха (ФОТО, ВІДЕО)
20:11
Відбулося онлайн-спілкування з містом Волноваха (ФОТО, ВІДЕО)
Відбулося онлайн-спілкування з містом Волноваха (ФОТО, ВІДЕО)

   24 травня 2016 року у Волинській державній обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки було проведено онлайн-зустріч «Впали славою святих України сини» з Волноваською центральною районною бібліотекою. Захід у Волновасі вели О. Возна, старший науковий співробітник Волноваського районного краєзнавчого музею, та В. Філь, завідуюча Петрівської сільської бібліотеки.

   З вітальним словом до учасників зустрічі звернулася Тетяна Лата, директор Волноваської централізованої бібліотечної системи. На спілкуванні були працівники Волноваського районного краєзнавчого музею, які представили презентацію експозиції про волноваську трагедію та музейну стелу пам’яті. Про вшанування пам’яті українських воїнів на Волноваській землі, про експозиції, присвячені АТО розповіла Ольга Возна, старший науковий співробітник музею.

   Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк та завідувач відділу новітньої історії музею Валентина Машлай говорили про співпрацю по збереженню пам’яті та національно-патріотичне виховання підростаючого покоління, продемонстрували світлини експозиції, приуроченої річниці трагедії. Присутні на заході автори науково-популярного видання «Волинський пантеон: Схід-2014» Олександр Дем’янюк та Геннадій Гулько, присвятили свої напрацювання синам Волинської землі, які віддали своє життя, захищаючи незалежність і територіальну цілісність Української держави під час військового конфлікту на Сході у 2014 році. Олександр Дем’янюк, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри документознавства та інформаційної діяльності Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» у своєму слові зазначив, що вони прагнули опрацювати і максимально об’єктивно подати зібраний ними матеріал про земляків – нових Героїв Української держави. Серед присутніх у залі були студенти Волинського технікуму НУХТ, випускником якого був солдат Махновець Віталій.

   Пісні прозвучали у виконанні викладача та студентів Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І. Ф. Стравінського – Тетяни Орищук, Катерини Ордінат, Іванни Ліщук та А. Менглебея, соліста Волноваського районного центру культури і дозвілля. Пам'ять загиблих було вшановано хвилиною мовчання.

Джерело: управління культури Волинської облдержадміністрації

Відео Волинської РДНТКУ:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 772 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]