Головна » 2018 » May » 17 » Відбулася презентація «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2018 рік»
11:33
Відбулася презентація «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2018 рік»
Відбулася презентація «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2018 рік»

Волинський краєзнавчий музей, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти та Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки 15 травня у приміщенні ВІППО презентували «Календар знаменних і пам’ятних дат Волині на 2018 рік».

Презентацію «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2018 рік» розпочав ректор ВІППО Петро Степанович Олешко, який наголосив, що матеріали щорічного видання «Календар знаменних і пам’ятних дат Волині» спрямовані на відновлення і збереження історичної пам’яті народу. В ньому подаються наукові доробки про визначні події історії, громадсько-політичного і культурного життя регіону, матеріали до ювілеїв установ та організацій, у тому числі навчальних закладів, до ювілеїв видатних краян та історичних і культурних діячів, чиє життя і діяльність, пов’язані з Волинню. Це видання надзвичайно інформативне і корисне для педагогів, класних керівників, організаторів виховної роботи в школі. Використання його матеріалів у підготовці до уроків та виховних заходів допомагає педагогам значно збагатити їх гуманітарну складову.

У презентації взяли участь редактори-упорядники «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2018 рік» Ковальчук Є. І., заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, доцент кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, кандидат історичних наук, та Понагайба А. А., завідувач відділу краєзнавчої роботи Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки; а також двоє з авторів історичних та біографічних довідок видання – Лис С. В., провідний науковий співробітник відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею, та Романчук Г. Д., завідувач науково-дослідної лабораторії соціологічних досліджень та розвитку освіти ВІППО.

Своїми думками щодо використання матеріалів «Календарів знаменних і пам’ятних дат Волині» під час підготовки і проведення краєзнавчих заходів у навчальних закладах; про систему виховної роботи гімназії, яка ґрунтується на вивченні родоводу кожного учня, врахуванні виховного досвіду родини, використання засобів етнопедагогіки через символічну клас-родину поділився Свереда Б. А., завідувач народного етнографічного музею «Світлиця» комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського», учитель-методист, заслужений працівник освіти України, Почесний громадянин міста Луцька. Довідки про життєвий шлях і педагогічну діяльність Богдана Антоновича надруковані у виданнях «Календаря» на 2013 і 2018 роки.

Ректор ВІППО П. С. Олешко за вагомий внесок у розвиток волинезнавства, національно-патріотичного виховання учнівської молоді, активну, творчу співпрацю з колективом інституту з підвищення кваліфікації педагогічних працівників області вручив Б. А. Свереді «Подяку Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти».

Під час презентації, з нагоди професійного свята – Дня науки, за сумлінну працю та високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки, запровадження нових форм і методів підвищення фахового рівня науково-педагогічних працівників Почесною грамотою Волинської обласної ради був нагороджений О.Й.Дем’янюк – проректор з науково-методичної роботи та моніторингу якості освіти. Довідки про Олександра Йосиповича теж надрукована у «Календарі знаменних і пам’ятних дат Волині на 2018 рік».

Учасникам презентації була представлена виставка «Календарів знаменних і пам’ятних дат Волині» від першого видання у 1991 році до видання 2017 року та науково-методичного доробку Б. А. Свереди.

Джерело: ВІППО

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 481 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]