Головна » 2015 » December » 18 » В обласному музею навчають дітей оберігати новорічні ялинки зелененькі
16:30
В обласному музею навчають дітей оберігати новорічні ялинки зелененькі
В обласному музею навчають дітей оберігати новорічні ялинки зелененькі

   Напередодні дня Святого Миколая співробітники відділу природи Волинського краєзнавчого музею розпочали проведення екологічних годин «Ой, ялинко зелененька», присвячених Всеукраїнській природоохоронній операції – запобіганню незаконним рубкам новорічних ялинок.

   На ці заходи запрошуються учні початкових класів шкіл Луцька. Під час проведення музейного дійства діти знайомляться із казковим зимовим лісом і його мешканцями, подорожують залами музею разом із казковою гостею – Зимою, дізнаються чимало цікавого про зимівлю тварин і про те, як люди допомагають звірям і птахам вижити в голодний і холодний період. Юні відвідувачі з захопленням слухають красиву волинську легенду «Чому ялинка стала символом Різдва».

   Біля найкрасивішої діорами відділу природи «Полісся» діти зустрічаються з красунею-ялинкою. Працівники музею розповідають як це вічнозелене деревце прийшло у наш дім і стало окрасою улюблених свят малечі всього світу, а також історії про найпопулярніші ялинкові прикраси та про їх символіку. Разом із Зимою школярі прикрашають різдвяну красуню і дізнаються, як лісники захищають посадки ялинок, сосонок, ялиць від самовільних рубок.

   Маленьким відвідувачам пропонується цікава розповідь про те, чому дітям різних країн різдвяні й новорічні подарунки приносять різні персонажі – Святий Миколай, Санта-Клаус, Дід Мороз.

   На завершення казкової подорожі діти знайомляться із старовинними українськими символами та атрибутами Різдва та Нового року – дідухами, зірками, «павуками» та виставкою саморобних ялинок, виготовлених студентами Луцького національного технічного університету.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 693 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]