Головна » 2015 » February » 26 » В обласному музеї вшанували пам’ять Лесі Українки
17:19
В обласному музеї вшанували пам’ять Лесі Українки
В обласному музеї вшанували пам’ять Лесі Українки

   26 лютого 2015 року в конференц-залі Волинського краєзнавчого музею був проведений усний журнал «Хвилі моєї туги». Захід відбувався в рамках відзначення 144-ої річниці від дня народження Лесі Українки.

   Головна сторінка журналу присвячена періоду життя письменниці 1900 – 1901 рр., часу страждань і безсонних ночей, зумовлених смертельною хворобою людини, яка своїм земним щедрим життям вросла в її буття – Сергія Костянтиновича Мержинського. Це – драма душі, пораненої болем і тугою, ненавистю й розпачем. Але доля поета прекрасна навіть у горі: страждання підносять її на висоти, недоступні простим смертним; вони виливаються в поезію надзвичайної сили, котра примушує прискорено битись серця і спонукає до непереборного бажання дізнатись більше, повніше – про поета і про його твори.

   Про історію кількох листів – автографів Лесі Українки, обставини, що покликали їх до життя, фігурантів тих обставин і високу поезію присутнім розповіла головний хранитель музею, видатний дослідник-лесезнавець Наталія Юхимівна Пушкар.

   Заключна сторінка усного журналу – твори Лесі Українки у виконанні учнів Луцького державного училища культури і мистецтв імені І. Стравінського.

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 951 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]