Головна » 2015 » February » 4 » У Волинському музеї відбувся ювілейний вечір Анатолія Лучка (ФОТО, ВІДЕО)
18:55
У Волинському музеї відбувся ювілейний вечір Анатолія Лучка (ФОТО, ВІДЕО)
У Волинському музеї відбувся ювілейний вечір Анатолія Лучка (ФОТО, ВІДЕО)

   4 лютого у конференц-залі Волинського краєзнавчого музею відбувся ювілейний вечір Анатолія Лучка, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, майстра лозоплетіння, члена Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка у Волинський області, учасника хору «Подвиг».

   У конференц-залі було розгорнуто фотовиставку, на якій представлено матеріали про життєвий і творчий шлях ювіляра.

   Привітати ювіляра прийшли однокласники, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, голова Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка Ніна Поремська, хор «Подвиг», директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Ігор Пасюк, а також друзі, знайомі, колеги по роботі.

   Під час заходу Анатолій Лучко передав у фонди музею власні вироби з лози.

Довідка:

   Анатолій Лучко народився 4 лютого 1950 р. у с. Боровичі Маневицького району. Після закінчення місцевої школи навчався у Львівському політехнічному інституті, на радіотехнічному факультеті, проходив службу в армії у Вірменії; з 1977 р. працював у Міністерстві внутрішніх справ. Полковник міліції у відставці, колишній начальник відділення військово-мобілізаційної роботи та цивільної оборони. Анатолій Лучко поєднав у своїй долі основну роботу і творчість народного майстра лозоплетіння. Нагороджений грамотами та дипломами, зокрема:

- за вагомий внесок у вирішення питань соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та активну участь у діяльності Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС;

- за участь у I-II Міжнародному фестивалі українського фольклору «Берегиня»;

- за участь у підготовці та проведенні фестивалів авторської пісні та співаної поезії працівників МВС «Світязь»;

- за участь у Всеукраїнському фестивалі народної пісенної творчості і фольклору родинно-сімейних колективів «Роде наш Красний»;

- за перемогу в огляді-конкурсі художньої самодіяльності органів внутрішніх справ Волині, присвяченого 10-ій річниці Незалежності і ряд інших.

   Виставки виробів лозоплетіння були представлені у Дніпропетровську, Луцьку, Києві, Республіці Польща.

   Анатолій Лучко активний учасник експедицій по Волинській області (з працівниками Волинського краєзнавчого музею) та науково-освітніх заходів музею.

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 868 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]