Головна » 2015 » December » 17 » У Рожищенському музеї вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
22:40
У Рожищенському музеї вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
У Рожищенському музеї вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

   14 грудня у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід «Вклонімося і мертвим і живим» з вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції – людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

   Звертаючись до учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська зазначила, що Чорнобильська катастрофа завдала шкоди здоров’ю нашого народу і ми повинні прикладати максимум зусиль, щоб виправити цю ситуацію, а саме слідкувати за екологією, станом діючих електростанцій, а також надати якісну медичну та соціальну допомогу ліквідаторам. Вона також подякувала їм за героїзм, мужність та побажала міцного здоров’я, благополуччя, оптимізму та миру у нашій державі.

   Слова вдячності та шани на адресу ліквідаторів також пролунали від керуючого справами Рожищенської районної ради Анатолія Матвійчука, заступника міського голови Віталія Поліщука, голови Рожищенської благодійної організації «Спілка чорнобильців» Миколи Василюка та Благочинного Рожищенської округи УПЦ МП о.Петра Іваничка.

   З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції Подяками Рожищенської районної державної адміністрації, районної ради та Грамотою міської ради було відзначено: Бориса Кузаву, Миколу Пашкова, Миколу Парфелюка, Миколу Васильєва, Василя Мартинюка та Руслана Огаркова.

   Низку музичних дарунків підготували Тетяна Новосад, Лілія Мартинюк, Світлана Павлючик та Сергій Горбач.

   На завершення, ведучі заходу, Наталія Марценюк та Микола Сидорук, наголосили, що хоч життя та здоров’я ліквідаторам не повернути, але слід завжди пам’ятати про їхній подвиг заради нашого світлого майбутнього, нашого життя.

Джерело: Рожищенська райдержадміністрація

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 792 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]