Головна » 2015 » February » 16 » У Рожищенському музеї відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
18:30
У Рожищенському музеї відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
У Рожищенському музеї відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

   У Рожищенському районі за участю керівництва райдержадміністрації, районної ради та активу Спілки ветеранів Афганістану району пройшли урочисті заходи з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

   Традиційно, 15 лютого 2015 року, у м.Рожище відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям, після чого у Рожищенському народному історико-краєзнавчому музеї за участю учасників бойових дій на території інших держав, членів сімей загиблих та представників районної влади було проведено районний вечір пам’яті «Афганістан – біль у моїй душі» та звітно-виборну конференцію районної Спілки ветеранів Афганістану.

    В урочистостях взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Ігор Кузава, заступник голови районної ради Юрій Пироганич.

    Звертаючись зі словом до учасників заходу, Ігор Кузава зазначив: «День виводу радянських військ з Афганістану 15 лютого прийнято вважати Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Від імені районної державної адміністрації хочу привітати Вас з цим святом. На території району проживає 160 учасників бойових дій на території інших держав. Найбільша кількість це люди, які були в Афганістані, Німеччині, Лівані. Знаю, що Ви з честю виконали свій громадянський обов’язок. Низькій уклін Вам за це! Схилімо голови за тими Вашими побратимами, які не повернулися з відти живими. У цей важкий для держави час Ваші побратими не могли стояти осторонь, багато з них зараз стоять на захисті нашої держави. Сподіваюсь, що усі повернуться з відти живими, здоровими та переможцями. Міцного здоров’я Вам та мирного неба над головою».

    Потому працівник музею Тетяна Переходько зробила історичний екскурс у події Афганської війни та закликала присутніх вшанувати хвилиною мовчання загиблих вихідців з району, які брали у ній участь.

    Солісти РД «Просвіта» Сергій Горбач та Світлана Павлючик виконали пісні на військову тематику.

    Вечір пам’яті завершила директор музею Надія Стасюк, яка презентувала виставки «Афганістан – біль у моїй душі» (підготували працівники музею) та «Ціна чужої війни» (підготували працівники центральної районної бібліотеки).

    По тому члени Спілки провели звітно-виборну конференцію. Завершилась вона презентацією книги Олексія Будчика «На вістрі кулі». Автор Книги зазначив, що дана збірка присвячена воїнам-афганцям з України. «Ця книга – пам’ять про тих, хто повернувся додому «вантажем-200», зазнав поранень і каліцтва, помер від хвороб. Ця збірка – вдячність нині живим сивочолим ветеранам за їхній подвиг, за їхню мужність» – зауважив Олексій Будчик.

Джерело: Рожищенська районна державна адміністрація

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 867 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]