Головна » 2016 » May » 5 » У музеї українського війська відкрили оновлену стелу Героїв Радянського Союзу (ФОТО, ВІДЕО)
14:41
У музеї українського війська відкрили оновлену стелу Героїв Радянського Союзу (ФОТО, ВІДЕО)
У музеї українського війська відкрили оновлену стелу Героїв Радянського Союзу (ФОТО, ВІДЕО)

   Стелу Героїв Радянського Союзу перенесли із зони будівництва багатоповерхівки у Луцьку. Вже в новому вигляді її презентували у військовому музеї. Урочисте відкриття оновленої стели відбулося сьогодні, 5-го травня, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки в Луцьку, – повідомляють «Волинські Новини».

   Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що ця споруда потрапила в зону будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з офісами ЖК «Центральний», забудовником якого є ТзОВ «Волиньбудіндустрія». У листопаді минулого року стелу Героям Радянського Союзу почали розбирати, однак згодом усе повернули на місце. Втім, луцька влада таки дала дозвіл на знесення стели.

   Зваживши на те, що пам’ятка історії була із залізобетонними елементами, то її не змогли повністю демонтувати без пошкоджень та перенести в музей у первинному вигляді. Відповідно, зняли лише таблички із надписами Героїв та дві кам’яні плити із зірками.

   На урочисте відкриття прийшли як ветерани, так і школярі, духівники прочитали спільну молитву.

    «У ці дні ми згадуємо тих, хто відійшов у вічність. Зокрема тих, хто віддав своє життя за нас. Тому давайте разом помолимося за тих, хто віддав свої життя за свою Батьківщину під час Другої світової війни і сьогодні», - звернувся до присутніх голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук.

   Те, що стелу після знесення відновили, вважає голова Волинської обласної організації ветеранів Олександр Булавін, є проявом патріотизму. «Сьогодні ми бачимо, що життя стели відновили. І це - урок патріотизму. На жаль, у нас є послаблення патріотичного виховання в області, втім, пам’ять про Героїв повинна вести нас до славного та щасливого майбутнього. Адже, якщо не буде пам’яті, то не буде міцної держави», - наголосив ветеран.

   Зауважимо, що оновлену пам’ятку встановили поблизу танка Т-34, який був у боях під час Другої світової війни. Вона стоїть вздовж паркану музею біля вулиці Шопена та займає площу приблизно 6 метрів на 2 метри.

Відео Волинської РДНТКУ:

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 862 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]