Головна » 2016 » May » 26 » У Луцьку презентували книгу про кінорежисера з Волині
20:09
У Луцьку презентували книгу про кінорежисера з Волині
У Луцьку презентували книгу про кінорежисера з Волині

   25 травня у Волинському академічному обласному театрі ляльок відбулась презентація книжки Лариси Брюховецької «Кінопростір Антона Тимонишина. Від ракет ФАУ-2 до Артура Абста», яка присвячена 95-ій річниці від дня народження нашого земляка, відомого актора, кінорежисера.

   Під час заходу також було презентовано виставку «Антон Тимонишин: героїв його фільмів знають в обличчя» з фондів Волинського краєзнавчого музею, яку підготували працівники відділу науково-освітньої роботи.

   На виставці представлені фото родини Тимонишиних, світлини, які розповідають про життєвий і творчий шлях луцького періоду (навчання у торговій школі, робота у Волинському обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка). Окремим розділом розміщені фото, які відображають робочі моменти під час зйомок фільмів «Київська соната», «Ракети не повинні злетіти», «Їх знали тільки в обличчя», «Експеримент доктора Абста» на Київській кіностудії імені О. Довженка, де працював Антон Тимонишин.

   Виставка доповнена матеріалами з фондів Торчинського народного історичного музею. Це фото, афіші, програми кінофестивалів, які свого часу зібрав Григорій Гуртовий.

   З матеріалами виставки присутніх познайомила провідний науковий співробітник відділу науково-освітньої роботи Волинського краєзнавчого музею Лариса Гриб.

   Під час заходу директор Торчинського народного історичного музею Олександр Мельник запропонував встановити у місті Луцьку меморіальну дошку Антона Тимонишина, оскільки він потягом 9 років працював актором у Волинському обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1097 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]