Головна » 2016 » May » 18 » Привітання Міністра культури України Євгена Нищука з нагоди Міжнародного дня музеїв
19:10
Привітання Міністра культури України Євгена Нищука з нагоди Міжнародного дня музеїв
Привітання Міністра культури України Євгена Нищука з нагоди Міжнародного дня музеїв

Шановні працівники музеїв України!

   Вітаю музейних працівників і професійну громадськість з Міжнародним днем музеїв!

   Музеї формують нашу колективну пам’ять, а з нею й ідентичність. З ідеологічних центрів, які диктували, що пам’ятати, а що забувати, у третьому тисячолітті музеї перетворюється на відкриті інституції, місця розмірковування і спілкування, дають змогу критично глянути на минуле і сьогодення, щоб взяти відповідальність за майбутнє.

   Особливий виклик перед музеями України сьогодні, коли змінюється історія, будується держава, яку захищає нове військо. Важливо зберегти це в пам’яті для нащадків, важливо протистояти інформаційній війні, показуючи правду, створюючи простір високої культури.

   Наша відповідальність перед Україною і Світом, перед предками, сучасниками і нащадками – гідно пройти період державотворення, стрімких змін, децентралізації, вберігши культурну спадщину; створити найсприятливіші умови для становлення музеїв як сильних і самостійних інституцій, що служать розвитку суспільства.

   Бажаю натхнення і сили, радості в творінні, відкриттів у пошуках, вдячних відвідувачів і гідних послідовників! Спільними зусиллями, і в сьогоднішній непростий час,  ми зможемо зберегти наше національне  надбання!

Євген Нищук

Джерело: Міністерство культури України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 696 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]