Головна » 2018 » May » 18 » Підсумки Дев’ятої обласної рейтингової акції «Музейна подія року на Волині – 2017»
14:23
Підсумки Дев’ятої обласної рейтингової акції «Музейна подія року на Волині – 2017»
Підсумки Дев’ятої обласної рейтингової акції «Музейна подія року на Волині – 2017»

Управління культури обласної державної адміністрації та Волинський краєзнавчий музей провели Дев’яту обласну рейтингову акцію «Музейна подія року на Волині – 2017». Акція «Музейна подія року» започаткована у 2009 році і є щорічним конкурсом, у рамках якого відзначаються найважливіші, найбільш показові та резонансні явища у музейній галузі на Волині, що найбільше вплинули на загальне сприйняття музеїв у суспільстві. Цього разу на суд експертів подано 12 різних за характером та масштабами подій, які відбулися впродовж 2017 року.

Головні критерії для визначення переможців акції – значення події для формування позитивного іміджу Волині, як провідного музейного та туристичного центру у межах Західної України, науковий та методичний рівень проведення музейних заходів, підготовки експозиції тощо, рівень професійної майстерності працівників музеїв, впровадження сучасних музейних та інформаційних технологій.

Переможці акції визначені шляхом рейтингового голосування експертів: науковців, музейних працівників, представників засобів масової інформації, громадськості.

За перемогу у Дев’ятій обласній рейтинговій акції «Музейна подія року на Волині – 2017» за кількістю набраних балів відзначено:

І місце

Комплекс заходів з відзначення 400-річчя Луцького Хрестовоздвиженського братства – національного громадсько-церковного об’єднання волинської шляхти та луцьких міщан
Березень – листопад 2017 року

Олена Бірюліна, завідувач Музею історії Луцького братства, у співпраці з адміністрацією Волинського краєзнавчого музею, державними і громадськими організаціями, волонтерами.
Завідувач Музею історії Луцького братства Олена Бірюліна

ІІ місце

Комплекс заходів до 100-річчя від дня народження Голови Проводу ОУН Олега Штуля (1917‒1977)
Березень-травень 2017 року

Богдан Зек, провідний науковий співробітник відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею
Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк

ІІІ місце

Комплекс заходів Музею волинської ікони до 350-річчя від дня народження Йова Кондзелевича
Січень-жовтень 2017 року

Волинський краєзнавчий музей, Музей волинської ікони. Євгенія Ковальчук, заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, Тетяна Єлісєєва, завідувач, Ангеліна Вигодник та Людмила Карпюк, провідні наукові співробітники Музею волинської ікони, Анатолій Квасюк, завідувач реставраційної майстерні Волинського краєзнавчого музею.
Завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва

Вітаємо переможців та зичимо нових творчих перемог
на ниві музейництва!

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 509 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]