Головна » 2016 » May » 11 » Обласний музей запрошує вшанувати найдорожчих та найрідніших
12:46
Обласний музей запрошує вшанувати найдорожчих та найрідніших
Обласний музей запрошує вшанувати найдорожчих та найрідніших

   Шанування Матері – один із найсвятіших обов’язків людини. Адже мама споконвіку була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного.

   12 травня 2016 року о 12.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться літературно-мистецьке свято «Благословенне слово – Мати».

   Мета святкування – прагнення підтримати традиції дбайливого ставлення до Жінки-Матері, яка подарувала нам життя, Матері Божої, яка є покровителькою українців та матері-України, рідної землі, де ми народилися.

   На вечір запрошені:

- Олександра Кондратович, відомий волинський педагог, етнолог, почесний краєзнавець України, багаторічний і невтомний меценат Волинського краєзнавчого музею. Саме Олександра Павлівна на початку 1970-х років започаткувала «уроки матері» в освітніх закладах Камінь-Каширського району на Волині. Ряд праць краєзнавця присвячені темі возвеличення жінки-матері в пісенному фольклорі та обрядовій культурі: «Як у лузі калинойка з квітками», «Народини, або Дарована Богом свіча: родильні звичаї Західного Полісся», «Коса ж моя шовковая» тощо.

- Людмила Карпюк, провідний науковий співробітник Музею волинської ікони. Дослідниця розповість про особливості пошанування та традиції зображення Богоматері в українському іконописі, представить для огляду дві хатні ікони – «Богородиця Одигітрія» та «Богородиця Замилування» (ХІХ ст.) з колекції Музею волинської ікони.

   На святі прозвучать пісні та поезія про маму у виконанні юних талантів Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена.

   Давайте пам’ятати про своїх матерів не тільки у свята, а робити їх щасливими кожну мить, дарувати свою любов і повагу за їхню турботу, терпіння і відданість. Адже з пошани до Матері починається людина!

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 637 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]