Головна » 2015 » February » 17 » Обласний музей запрошує на вечір-спогад, приурочений до річниці розстрілу на Майдані
15:39
Обласний музей запрошує на вечір-спогад, приурочений до річниці розстрілу на Майдані
Обласний музей запрошує на вечір-спогад, приурочений до річниці розстрілу на Майдані

   18 лютого о 12.00 год. у виставковому залі Волинського краєзнавчого музею “Герої не вмирають” відбудеться вечір-спогад “Воїни світла”. Захід приурочений до річниці розстрілу на Майдані.

   Указом президента України Петра Порошенка “Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні — на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

   Метою вечора є згадати усіх волинян, які загинули на Майдані.

   Один з Героїв Небесної Сотні, Василь Мойсей, похований у Луцьку на Меморіалі Слави. На заході буде присутній брат та друзі-побратими Василя Мойсея. Також зі словом виступить ректор інституту розвитку людини університету “Україна”, де навчався Василь Мойсей, Віктор Васильович Чижик. Присутніми теж будуть одногрупники Василя та учасники літературної студії “Зорі над Стиром”.

   Науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Валентина Машлай ознайомить гостей заходу з діючою виставкою “Герої не вмирають”, яка приурочена подіям Революції гідності.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 895 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]