Головна » 2015 » February » 3 » Обласний музей запрошує на ювілейний вечір Анатолія Лучка
10:56
Обласний музей запрошує на ювілейний вечір Анатолія Лучка
Обласний музей запрошує на ювілейний вечір Анатолія Лучка

   4 лютого о 14.00 год. у конференц-залі Волинського краєзнавчого музею відбудеться ювілейний вечір Анатолія Лучка, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, майстра лозоплетіння, члена Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка у Волинський області, учасника хору «Подвиг».

   У конференц-залі розгорнуто фотовиставку, на якій представлені матеріали про життєвий і творчий шлях ювіляра.

   На захід запрошені однокласники ювіляра, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, члени Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка.

Довідка:

   Анатолій Лучко народився 4 лютого 1950 р. у с. Боровичі Маневицького району. Після закінчення місцевої школи навчався у Львівському політехнічному інституті, на радіотехнічному факультеті, проходив службу в армії у Вірменії; з 1977 р. працював у Міністерстві внутрішніх справ. Полковник міліції у відставці, колишній начальник відділення військово-мобілізаційної роботи та цивільної оборони. Анатолій Лучко поєднав у своїй долі основну роботу і творчість народного майстра лозоплетіння. Нагороджений грамотами та дипломами, зокрема:

- за вагомий внесок у вирішення питань соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та активну участь у діяльності Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС;

- за участь у I-II Міжнародному фестивалі українського фольклору «Берегиня»;

- за участь у підготовці та проведенні фестивалів авторської пісні та співаної поезії працівників МВС «Світязь»;

- за участь у Всеукраїнському фестивалі народної пісенної творчості і фольклору родинно-сімейних колективів «Роде наш Красний»;

- за перемогу в огляді-конкурсі художньої самодіяльності органів внутрішніх справ Волині, присвяченого 10-ій річниці Незалежності і ряд інших.

   Виставки виробів лозоплетіння були представлені у Дніпропетровську, Луцьку, Києві, Республіці Польща.

   Анатолій Лучко активний учасник експедицій по Волинській області (з працівниками Волинського краєзнавчого музею) та науково-освітніх заходів музею.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 766 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]