Головна » 2015 » December » 1 » Музейний День домашніх тварин у дитячому садочку Луцька
13:37
Музейний День домашніх тварин у дитячому садочку Луцька
Музейний День домашніх тварин у дитячому садочку Луцька

   30 листопада у День домашніх тварин працівники відділу природи Волинського краєзнавчого музею провели екологічну годину «Ми відповідальні за тих, кого приручили» у дитячому садку № 6 міста Луцька.

   День домашніх тварин святкують у багатьох країнах світу. У цей день люди влаштовують своїм домашнім улюбленцям справжнє свято – дозволяють їм бешкетувати, гризти меблі і взуття, дарують їм нові іграшки, улюблені смаколики. Це такий собі день народження для тварин, адже не усі знають, коли з’явились на світ їх чотириногі або пернаті друзі. Отримують подарунки від благодійників і притулки для бездомних тварин, де рятують, лікують і шукають нові родини для сотні і тисячі котів і собак, які втратили господаря.

   Співробітник музею Тищенко Тетяна Миколаївна провела із вихованцями старшої групи «Соняшник» бесіду про свійських і домашніх тварин, розповіла, як і чому приручили їх люди у сиву давнину, хто був їх дикими предками, які із них жили на Волині. Малята розповіли про своїх домашніх улюбленців: котиків, собачок, хом’ячків, мишок, попугайчиків.

   На завершення зустрічі діти прослухали казку англійського письменника Кіплінга «Кішка, яка гуляє, де сама собі знає». Отримала малеча і подарунки – кумедних паперових рудих кошенят, які є традиційним символом цього екологічного свята у Волинському краєзнавчому музеї.

   Вивчили дошкільнята і неофіційний девіз Міжнародного дня домашніх тварин – слова французького письменника, великого гуманіста, еколога і мудреця: «Ми відповідальні за тих, кого приручили».

Якщо і ти маєш домашню тваринку – поспішай її привітати!

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 823 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]