Головна » 2015 » December » 31 » Мінкультури винесло на розгляд громадськості проект закону «Про охорону та збереження нерухомої культурної спадщини»
14:04
Мінкультури винесло на розгляд громадськості проект закону «Про охорону та збереження нерухомої культурної спадщини»
Мінкультури винесло на розгляд громадськості проект закону «Про охорону та збереження нерухомої культурної спадщини»

Робочою групою при Мінкультури, до якої увійшли науковці, пам’яткоохоронці та помічник Вячеслава Кириленка - Сергій Сиротенко, напрацьовано проект Закону України «Про охорону та збереження нерухомої культурної спадщини» та оприлюднено його на сайті Міністерства культури України  для громадського обговорення.

Зауваження та пропозиції приймаються в термін до 29 січня 2016 року в письмовому та електронному вигляді на адресу: Міністерства культури України – 01601, м. Київ, вул. І. Франка, 19, конт. тел. 280-14-05; E-mail: [email protected] 

Мінкультури вважає, що проект Закону базується на засадах Концепції реформи у сфері збереження  нерухомої культурної спадщини. Серед основних її завдань  -  децентралізація, дерегуляція,  забезпечення прозорості адміністрування, запровадження норм прямої дії, посилення відповідальності за пошкодження та руйнування пам’яток, заборона та обмеження зовнішньої реклами на пам’ятках та в зонах їх охорони.

Впродовж 30 днів  робоча група прийматиме пропозиції та зауваження  до запропонованого законопроекту. Після проведення всіх визначених законодавством процедур, проект Закону  буде винесено на розгляд  Кабінету Міністрів України.
Джерело: Міністерство культури України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 744 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]