Головна » 2015 » December » 15 » Майстер клас «Різдвяне диво» у Торчинському музеї
12:19
Майстер клас «Різдвяне диво» у Торчинському музеї
Майстер клас «Різдвяне диво» у Торчинському музеї

   Зимова пора багата своїми, особливими святами, кожне з котрих має неповторні традиції та атрибути. Традиційно в музейних закладах готуються виставки майстрів художньої творчості, в роботах яких відтворено різдвяні мотиви. До заходів пов’язаних з новорічно-різдвяними святами долучається і Торчинський народний історичний музей ім. Г.О.Гуртового.

   Цього року для того, щоб виховати національний світогляд через пізнання народного мистецтва, працівники музею провели для учнів Торчинської ЗОШ I-III ст. майстер клас по виготовленню новорічно-різдвяних символів та оберегів. На першому етапі учні 5-го класу створювали з різних матеріалів декоративні ялинки. Також діти ознайомились з історією виникнення витинанки та мали змогу власноруч за допомогою заготовлених шаблонів підготувати різдвяні прикраси на ялинку та вікна.

   Учасниками другого етапу стали дівчатка 6-х класів. Їхня робота вимагала більше часу та терпіння, адже діти працювали над виготовленням різдвяної зірки та павучків. Оскільки займались цим вперше, то з нетерпінням чекали свого результату, від якого були дуже задоволені.

   Створивши власні композиції, учні поглибили свої знання про побут, звичаї та традиції українського народу, а виготовлені речі стануть частинкою виставки, котра незабаром розпочне діяти у Торчинському народному історичному музеї ім. Г.О.Гуртового.

Алла Сахнюк,

екскурсовод Торчинського народного історичного музею ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 824 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]