Головна » 2015 » February » 20 » Майдан. Україна. Шлях до свободи
16:23
Майдан. Україна. Шлях до свободи
Майдан. Україна. Шлях до свободи

   В Іваничівському історичному музеї діє виставка «Майдан. Україна. Шлях до свободи», відкрита до Дня вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

   Матеріали виставки (світлини, листівки, друковані видання, речові експонати) у хронологічному порядку висвітлюють основні події, які відбувалися з листопада 2013 по лютий 2014 року.

   Окремий розділ присвячений Героям Небесної Сотні, волинянам, що загинули на Майдані захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, Сергію Байдовському, уродженцю села Менчичі Іваничівського району. Рішенням сесії Іваничівської районної Ради від 31.07.2014 року йому присвоєно звання «Почесний громадянин Іваничівського району», а Соснинська загальноосвітня школа І-ІІІ ст., де навчався Сергій, нині носить його ім’я.

   Матеріали експозиції розповідають і про участь жителів Іваничівського району у Революції гідності.

   Продовженням музейної виставки є матеріали про АТО – війну на сході України, яка забрала тисячі життів воїнів і мирних жителів.

   Окремий стенд розповідає про наших земляків, що віддали своє життя за Україну. Це Михайло Грицюк з села Милятин, загинув в ніч на 21-22 травня 2014 року під Волновахою. Володимир Якобчук з Литовежа, десантник 80-ї окремої аеромобільної бригади, загинув в районі міста Щастя. Ігор Кантор з села Грибовиця - загинув 15 липня під Амвросіївкою Донецької області. Сергій Дармофал, бієць 51-ї Володимир-Волинської окремої механізованої бригади, загинув 1 серпня. Володимир Пушкарук – виходець з села Мовників, загинув 23 серпня під Іловайськом. Станіслав Потапчук з Радович, боєць 51-ї Володимир-Волинської окремої механізованої бригади, загинув 26 серпня на території Донецької області.

   Вічна слава героям!

   Багато жителів Іваничівщини і зараз воюють на сході нашої держави. Про них і про волонтерський рух також йдеться у матеріалах виставки. Цей розділ постійно поповнюється. Експонуються особисті речі, передані учасниками АТО.

   19 лютого на Меморіалі Слави, що у селищі Іваничі відбулося відкриття меморіальної дошки на честь загиблих земляків у зоні АТО та Героя Небесної Сотні. Їх імена будуть завжди у нашій пам’яті.

Джерело: Іваничівський історичний музей

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 1169 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]