Головна » 2016 » May » 4 » «Листи пам’яті» в обласному музеї
19:37
«Листи пам’яті» в обласному музеї
«Листи пам’яті» в обласному музеї

   5 травня о 12.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться історична година «Листи пам’яті», присвячена Дню пам’яті та примирення та 71-ій річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

   Метою заходу є вшанування пам’яті усіх загиблих українців у Другій світовій війні.

   В ході акції всі бажаючі прослухають лекцію на тему «Українські символи пам’яті в контексті декомунізації», під час якої буде подано правдиву інформацію про походження «георгіївської» стрічки, та чому цей символ не відповідає нашим реаліям. Також в лекції йтиметься про справжній символ шани загиблим у війні, червоний мак, і чому потрібно популяризувати саме його.

   Також увазі відвідувачів буде представлено виставку «Листи пам’яті», на якій можна буде оглянути листи з фондів Волинського краєзнавчого музею періоду Другої світової війни та дитячі листи українським захисникам, що пройшли АТО.

   На заході всі бажаючі зможуть отримати маки з тканини. Працівники музею напередодні 8-9 травня усім відвідувачам музею даруватимуть власноруч виготовлені маки.

   Як наголошує Український інститут національної пам’яті, протягом попередніх 24 років незалежна Україна відзначала 9 травня День Перемоги за усталеним радянським/російським зразком. Святкування за цим (пост)радянським зразком не відповідали історичній пам’яті українського народу і загальноєвропейським традиціям, призводили до ігнорування трагічних сторінок Другої світової війни, закріплювали в свідомості культ війни. Результатом цього стало домінування історичних міфів, перманентне протистояння в суспільстві та посилення впливу Російської Федерації на громадське та політичне життя в Україні.

   Завдяки Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» Україна розпочинає нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

   Завданням таких установ як музей є відновлення історичної справедливості та навчання правдивій історії, яка стільки років подавалася у викривленому вигляді. Наша пам’ять – це шлях до справді європейського майбутнього, адже українці гідно боролися з нацизмом протягом Другої світової війни і заслуговують на повагу.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 661 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]