Головна » 2018 » May » 19 » Хранителі пам’яті (ВІДЕО)
12:36
Хранителі пам’яті (ВІДЕО)
Хранителі пам’яті (ВІДЕО)

Збирати, досліджувати і зберігати музейні скарби. Ця велика робота – на плечах у колективу Волинського краєзнавчого музею. За словами директора наукової скарбниці краю Анатолія Силюка, на Волині музейна справа живе і потужно розвивається. За останніх кілька років до музейної справи активно почали долучатись меценати, даруючи ексклюзивні експонати. Є також чимало планів та задумів, спрямованих на розширення наукового багатства, – ідеться у сюжеті Sfera-TV.

Як і у всіх сферах роботи, у Волинському краєзнавчому музеї не обходиться без труднощів. Найбільшою проблемою є мізерні зарплати працівників.

Богдан Зек один із небагатьох молодих науковців музею. Чоловік розповідає, до історії нашого краю прикипів ще змалку. Цікавився, вивчав, досліджував і зрештою обрав для себе цю професію. Попри маленьку зарплатню, науковець не поспішає їхати за кордон чи змінювати фах. Запевняє, зараз його робота та досвід як ніколи потрібні Україні.

Тож для повноцінного функціонування музейної справи на Волині бракує лише одного стверджують працівники – коштів. Адже історія відіграє вагому роль у нашому суспільстві, і лише в музеї ми можемо почерпнути найцінніші культурні скарби нації.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 494 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]