Головна » 2015 » December » 22 » «І став для нас Шевченко заповітом, Безсмертним, як саме людське життя»
17:42
«І став для нас Шевченко заповітом, Безсмертним, як саме людське життя»
«І став для нас Шевченко заповітом, Безсмертним, як саме людське життя»

   Український народ, як і кожен народ світу, має свої святині. Однією з таких святинь, гордістю нашого народу є Тарас Григорович Шевченко. У житті і творчості цієї визначної постаті є багато дат, які більш ніж століття є незабутніми. До них відноситься і 25 грудня, адже саме в цей день 1845 року на порозі свого 33-річчя створив Тарас Шевченко «Заповіт». І ось уже 170 років з того часу, як ця поезія стала народним гімном, закликом до боротьби і чути її у кожному куточку України.

   Саме з прочитання цього безсмертного вірша розпочався захід проведений у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового. Для пошанування славного поета та створення ним «Заповіту» були запрошені вчитель української мови та літератури з учнями 7-Б класу Торчинської ЗОШ I-III ступенів. Учасники дізнались про історію та причини написання цього твору, коли, де і під якими назвами він був опублікований, на яких мовах світу звучить. Присутні мали можливість ознайомитись з матеріалами, пов’язаними з творчістю поета, які представлені на тематичній виставці.

   Також діти декламували поезії Тараса Григоровича, до образів і символів яких поет звертався неодноразово, а саме «Думи мої, думи мої», «А.О. Козачковському», «Сон», уривки з балади «Причинна», поеми «Кавказ».

   На завершення заходу директор музею О.В.Мельник наголосив про те, що пророчі слова Тараса Шевченка в різні століття були і нині залишаються актуальними, а усім нам потрібно дослухатися до них та щоденно мати в своєму серці та душі.

Алла Сахнюк,

екскурсовод Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 838 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]