Головна » 2016 » March » 22 » Естонія поверне меч Україні
11:03
Естонія поверне меч Україні
Естонія поверне меч Україні

   Департамент охорони пам'яток старовини Естонії отримав підтвердження, що конфіскований митницею на кордоні з РФ меч знайдений в Україні. Тому Таллінн поверне знахідку Києву, а не Москві, – пише Корреспондент.

   "Оскільки меч був виявлений в Україні, Естонія поверне його країні, де його виявили спочатку. Після того, як податково-митний департамент передасть меч, департамент охорони пам'яток старовини спільно з міністерством культури ініціює процедуру повернення меча Україні", - заявив агентству BNS старший інспектор з археології департаменту охорони пам'яток старовини Нелі Кангерт.

   Раніше посол України в Таллінні Віктор Крижановський звернувся в МЗС Естонії з клопотанням не віддавати Росії конфіскований митниками меч. За даними Києва, рідкісна знахідка родом не з Росії, як це передбачалося спочатку, а з Волинської області України.

   У своєму листі посол також зазначив, що древній меч могли нелегально переправити з території України в Росію.

   Стародавню зброю було виявлено в ході огляду одного з вантажних автомобілів на кордоні Естонії з РФ. Мечу близько тисячі років, а на аукціонах за нього можна виручити щонайменше 17 тисяч євро.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 672 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]