Головна » 2015 » April » 10 » В ІВАНИЧІВСЬКОМУ МУЗЕЇ СЯЮТЬ НАШІ ПИСАНКИ, ЯК ВЕСНЯНІ КВІТОЧКИ
15:38
В ІВАНИЧІВСЬКОМУ МУЗЕЇ СЯЮТЬ НАШІ ПИСАНКИ, ЯК ВЕСНЯНІ КВІТОЧКИ
В ІВАНИЧІВСЬКОМУ МУЗЕЇ СЯЮТЬ НАШІ ПИСАНКИ, ЯК ВЕСНЯНІ КВІТОЧКИ

   Напередодні світлого Христового Воскресіння Іваничівським історичним музеєм проведено ряд заходів – відкрито виставку, проведено для дітей майстер-клас з писанкарства.

   В історичному музеї відкрито Пасхальну виставку «Зі святом Великодня, Україно!», яка буде експонуватися до кінця квітня.

   Матеріали виставки знайомлять відвідувачів з народними обрядами та звичаями, яких дотримувались українці на Великдень.

   Експонується колекція пасхальних листівок, дитячих малюнків, графічних малюнків на Пасхальну тематику місцевої художниці Валентини Протопоп, а також понад 60 писанок з фондів музею.

   Писанка є необхідним атрибутом весняного свята Великодня. Писанкарство увібрало в себе світоглядні уявлення наших предків, мистецькі вподобання народу. Цей вид народного мистецтва притаманний для різних регіонів України, в тому числі і для нашого краю.

   9 квітня для учнів 4-Б класу школи-гімназії в районній бібліотеці спільно з районним історичним музеєм був проведений урок писанкарства. Навчала дітей секретів розписування яєць Л.М. Куль, директор історичного музею.

   Від Лариси Миколаївни діти дізналися про те, які є види писанок за способом виготовлення, які інструменти та матеріали потрібні для виготовлення писанки, що означають писанкові візерунки. Діти довідалися про історію виникнення писанки, символіку фарб, техніки розпису та значення символів. А також бажаючі спробували написати свою писанку.

   Зацікавила всіх колекція барвистих писанок, яка зберігається у фонді музею та кольорові ілюстрації писанок.

Джерело: Іваничівський історичний музей

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 920 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]