Головна » 2013 » Березень » 4 » У Волинському музеї українського війська та військової техніки школярів вчитимуть збирати та розбирати військову зброю.
21:44
У Волинському музеї українського війська та військової техніки школярів вчитимуть збирати та розбирати військову зброю.
У Волинському музеї українського війська та військової техніки школярів вчитимуть збирати та розбирати військову зброю.
Невдовзі лучани матимуть змогу не лише здобути навички збирання та розбирання військової зброї, а й матимуть нагоду зробити світлини у військовій формі поряд зі справжньою військовою технікою. Саме про такі плани Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки поділився з ВІПом його директор Ігор Пасюк.
Новим етапом у діяльності музею буде не лише його реконструкція, яку заплановано провести найближчим часом, а й певні нововведення. Зокрема, як повідомив Ігор Пасюк, новою послугою, яку пропонуватимуть працівники музею, будуть практичні навчання у вправлянні зброєю: екскурсоводи вчитимуть відвідувачів збирати та розбирати військову вогнепальну зброю. «Повправлятися в цьому вмінні могтимуть як хлопці, так і дівчата, зокрема школярі», – наголосив співрозмовник. Директор пояснив, що ця послуга буде абсолютно безпечною, крім того, екскурсоводи проходитимуть спеціальні курси.
Ще однією вельми оригінальною пропозицією буде можливість сфотографуватись поблизу справжньої військової техніки у військовій формі. Варто зауважити, що перлиною військових форм, які має на балансі музей, наразі, є костюм відомої військової діячки Надії Дурової.
Окрім того, музей планує організовувати перегляд фільмів, які є в його архівах і які не транслюються на телебаченні. Зрозуміло, що стрічки демонструватимуть виключно на військову тематику.
«У наших стінах часто можна побачити пенсіонерів, адже ми певною мірою існуємо як альтернатива Будинку офіцерів, якого у нас, у Луцьку, нема», – зауважив директор музею. Водночас він додав, що саме силами декотрих активних луцьких пенсіонерів музей поповнюється новими рідкісними експонатами. «Часто пересічний лучанин не в змозі оцінити на перший погляд стару непотрібну річ, яка насправді може представляти собою історичну знахідку. Тому такі цінні експонати виявляють професіонали, або ж наші постійні відвідувачі – колишні офіцери», – пояснив Пасюк.
 
Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 693 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]