Головна » 2015 » April » 22 » У селі Колона Іваничівського району відкрили шкільний музей-кімнату Героїв
12:50
У селі Колона Іваничівського району відкрили шкільний музей-кімнату Героїв
У селі Колона Іваничівського району відкрили шкільний музей-кімнату Героїв

   22 квітня 2015 року у приміщенні загальноосвітньої школи імені Сергія Дармофала, що в селі Колона Іваничівського району, відбулось урочисте відкриття та освячення Музею-кімнати Героїв Небесної сотні та загиблих на Сході України. Музей-кімнату та його експонати освятив місцевий священик УПЦ КП отець Віктор.

   Урочисто відкрити музей-кімнату прибули представники обласної та місцевої влади. Серед них – перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, заступник голови районної ради Юрій Мазурок, заступник голови райдержадміністрації Людмила Войтович, радник голови районної ради Андрій Бадзюнь, начальник управління освіти райдержадміністрації Надія Жук, ректор Луцького інституту розвитку людини Міжнародного університету «Україна» Віктор Чижик, доцент кафедри філософії Луцького національного технічного університету, голова обласної громадської організації «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк, безпосередні учасники Революції гідності та війни з російським агресором на Сході України.

   Програму заходу організатори спланували так, аби присутні відчули події, що минули, згадали полеглих воїнів, ще раз перейнялись щемом та тугою за тими людьми, котрі без жалю віддали своє молоде життя за справжню, а не формальну незалежність України. Зробити це вдалося завдяки зусиллям Марії Матушевської – вчителя-медотиста та вчителя історії Колонської школи, котра організовувала відкриття шкільного музею Героїв Небесної сотні та загиблих на Сході, усім тим почесним гостям, які сказали багато прекрасних слів вдячності полеглим патріотам.

   За самовіддану працю та значний особистий внесок у справу національно-патріотичного виховання молоді Олександра Пирожик вручив Марії Матушевській Почесну грамоту голови Волинської обласної ради.

    «Створення у вашій школі, мабуть, першого на Волині власного музею-кімнати новітніх українських Героїв – це добрий приклад для усіх інших шкіл не лише Іваничівського району, а й усієї Волині. Це свідчення того, що пам'ять про них житиме в серці кожного відвідувача школи, яка сьогодні носить горде ім’я вашого односельчанина, героя війни з Росією на Сході Сергія Дармофала. Він – з городи не солдатів, яких диктатори гонять на фронт, а Воїнів, які жертовно захищають свою землю, свої родини, свій народ. Вони гідні нашої пошани, саме з ними маємо звіряти свої дії та помисли. Хотів би, щоби такі куточки пам’яті були не тільки у шкільних кімнатах, а насамперед – у наших душах і наших серцях» – зауважив Олександр Пирожик.

   По завершенні урочистостей присутні відвідали сільське кладовище, поклали квіти до підніжжя могили загиблого Героя Сергія Дармофала.

Джерело: Волинська обласна рада

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 992 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]