Головна » 2018 » February » 13 » У Рожищі визначили переможця конкурсу на посаду директора музею (ФОТО, ВІДЕО)
16:20
У Рожищі визначили переможця конкурсу на посаду директора музею (ФОТО, ВІДЕО)
У Рожищі визначили переможця конкурсу на посаду директора музею (ФОТО, ВІДЕО)

Визначено переможця конкурсного добору на посаду директора КУ «Рожищенський історико-краєзнавчий музей».

У п'ятницю, 9 лютого, у малому залі Рожищенської районної ради відбулись перше та друге засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора КУ «Рожищенський історико-краєзнавчий музей», - повідомляє Район Рожище.

Під час засідання було розглянуто документи подані кандидатами на посаду директора музею, а також проведено співбесіду та заслухано публічні презентації проектів програм розвитку установи з кандидатами, які були допущені до участі у конкурсному доборі.

Так, свої презентації представили: Надія Войцехівна Стасюк та Наталія Ігорівна Патійчук.

Як презентували себе та своє бачення розвитку Рожищенського музею претенденти на посаду директора, можна подивитися в повному обсязі у відео.

Після обговорення презентованих кандидатами програм розвитку установи, конкурсною комісією з проведення конкурсного добору на посаду директора КУ «Рожищенський історико-краєзнавчий музей» за результатами відкритого голосування було прийняте рішення: - визнати переможцем конкурсного добору на посаду директора музею – Патійчук Наталію Ігорівну.

Член конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора музею Наталія Кротюк поділилася своїми враженнями від конкурсу: «Найбільше мене вразила презентація кандидатів про розвиток музею в майбутньому, - каже наша співрозмовниця. - Чинний директор розпочала свою презентацію з історії заснування музею, чим втрачала реальний регламентний час на висвітлення теми майбутніх планів щодо розвитку музею. На задані мною запитання, я не отримала переконливих відповідей, які б свідчили про професійну зацікавленість у масштабній популяризації у майбутньому розвитку історико-краєзнавчого музею.

Натомість інший кандидат, Наталія Ігорівна, підготувала потужну креативну презентацію плану розвитку на один та п'ять наступних років, які не залишали сумнівів щодо наполегливості й старанності кандидата у напрямку розвитку музею в майбутньому».

Сама ж переможниця конкурсу Наталія Патійчук розповіла чому вирішила брати участь у конкурсі й яким бачить музей під своїм керівництво.

«Коли я побачила оголошення про конкурс на посаду директора Рожищенського музею, я одразу вирішила подавати документи на участь у ньому, адже маю відповідну освіту і кваліфікаційний рівень, - каже Наталія Ігорівна. - Ще під час навчання в університеті, я зрозуміла, що хочу усе своє життя присвятити музейній справі. Я проводила дослідження в галузі музеєзнавства, писала і пишу наукові статті з музеєзнавчої тематики, а ось тепер випав шанс бути директором музею».

«Як музейник, я вважаю, що наш музей має бути сучасним, креативним та цікавим відвідувачу, - продовжує співрозмовниця. - Хочу, щоб люди насолоджувались колекцією, щоб мали бажання відвідувати музей. Саме тому, буду робити усе від мене залежне, щоб впровадити нові форми презентації колекції. Я активізую роботу щодо приведення у відповідність музейної документації, буду проводити роботу щодо розширення музейної збірки, а також вводитиму музейні предмети в науковий обіг. Ми живемо у вік цифрових технологій, тому я намагатимусь по максимуму впровадити їх у музей».

«Але першочерговим моїм завданням буде покращення матеріально-технічної бази музею, - зауважує Наталія Патійчук. - Для цього активно братиму участь у всіх можливих грантових програмах та конкурсах. В моєму розумінні музей має бути не як просто місце, де зберігаються музейні предмети. Це має бути сучасний інноваційний центр, де кожен зможе знайти щось цікаве у музейних фондах. Центр, який задовольнятиме освітні та культурні потреби жителів нашого району».

Однак, завершальна процедура призначення керівника відбудеться шляхом таємного обрання його кандидатури депутатами Рожищенської районної ради під час сесійного засідання. Надіємося, що обранці громади належним чином оцінять програму Наталії Патійчук.

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 663 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]