Головна » 2014 » February » 15 » У Горохівському музеї відбулася історична година „Афганістан болить в моїй душі”.
15:23
У Горохівському музеї відбулася історична година „Афганістан болить в моїй душі”.
У Горохівському музеї відбулася історична година „Афганістан болить в моїй душі”.
10 лютого в Горохівському історичному музеї відбулася історична година «Афганістан болить в моїй душі» для учнів 8-х класів Горохівської ЗОШ І-ІІІст.№1 ім.І.Франка, яку проводив директор музею, колишній воїн-інтернаціоналіст, голова районної Спілки ветеранів Афганістану Ігор Шешко.
Школярі прослухали цікаву розповідь про ті події життя та побут афганського народу. Розповідь супроводжувалася переглядом документальних фільмів, які коментував сам учасник тих подій.



25 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь в якій взяли 160375 військовослужбовців-вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72- пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі. Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.
Участь у заході взяв та виступив заступник голови райдержадміністрації Валентин Бочковський. «Війна в Афганістані, яка тривала десять років і принесла смерть у тисячі українських родин, має стати уроком для нашої держави, уроком для прийняття виважених рішень щодо участі у різних військових конфліктах, бо найціннішим є людське життя. «Афганці» заслужено користуються повагою, бо виконали з честю свій військовий обов'язок, хоча і стали заручниками великих політичних ігор. Сьогодні Україна вшановує подвиг людей, яким довелося брати участь у локальних війнах та збройних конфліктах у різних куточках світу. Багато наших земляків полягли на чужині в ім'я миру і стабільності. Вічна їм і світла пам'ять», – наголосив Валентин Бочковський.



 
Категорія: Горохівськи народний історичний музей | Переглядів: 1043 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]