Головна » 2015 » April » 28 » Тема Міжнародного дня музеїв 2015 року – „Музеї за стале суспільство”
10:47
Тема Міжнародного дня музеїв 2015 року – „Музеї за стале суспільство”
Тема Міжнародного дня музеїв 2015 року – „Музеї за стале суспільство”

   Міжнародна Рада музеїв ICOM запропонувала тему Міжнародного дня музеїв – 2015, що стане наскрізною для всіх заходів у рамках акції для всіх країн, що долучаються до неї – „Музеї за стале суспільство”. Нагадаємо, що у 2015 році професійне свято музейників всього світу припадає на 18 травня.

   Однією з найбільших проблем сучасного світу є проблема адаптації до нових способів життя і розвиток у гармонії з природою. Цей перехід до сформованого суспільства вимагає шукати нові методи мислення і способи дії. Музеї відіграють ключову роль в цьому переході, сприяючи стійкому розвитку, і виступаючи в якості реальних лабораторій для найкращої практики. Сучасні музеї повинні зайняти більш стійку позицію в цьому питанні і зробити їхні голоси більш гучними.

   Музеї мають усвідомити свою роль у підвищенні обізнаності суспільства в необхідності бути менш марнотратними, жити у більш тіснішій співпраці з природою та використовувати біоресурси таким чином, щоб поважати всі живі системи Землі.

   Тема Міжнародного дня музеїв, а також виведення музеїв на передову в моделі сформованого суспільства покликані сприяти обізнаності суспільства про наслідки діяльності людини для нашої планети і абсолютної необхідності в цілковитій зміні його економічної та соціальної моделі.

Більше інформації – на веб-сайті акції.

Джерело: Музейний простір України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 849 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]